Bakanlık olaya el attı: 15 yaşındaki genç kızın zorla evlendirilme girişiminde gelişme!

15 yaşında zorla evlendirilmeye çalışılan genç kız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Bakanlık, hukuki süreci başlatırken genç kızı bakım kuruluşuna yerleştirdi.

Bakanlık olaya el attı: 15 yaşındaki genç kızın zorla evlendirilme girişiminde gelişme!

Niğde'de, 15 yaşındaki bir genç kızın zorla evlendirilmeye çalışılması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hızla harekete geçti ve genç kızı bir bakım kuruluşuna yerleştirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, durumu ele aldı.

Bakanlık Harekete Geçti: Zorla Evlendirilmeye Çalışılan Genç Kız Bakım Kuruluşuna Yerleştirildi

Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan olaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları ifade etti: "Genç kızımızın sosyal medyada paylaştığı durumun hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçti ve genç kızımız için bakım tedbiri kararı alarak Bakanlığımızın bir kuruluşuna yerleştirdi. İlgililer hakkında yasal süreç, Bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilmektedir."

Bakan Göktaş, açıklamasında ayrıca şu sözlere yer verdi:

Zorla Evlendirildiği İddiasıyla Yapılan Paylaşım

"15 yaşındaki genç kızımızın sosyal medyada küçük yaşta zorla evlendirildiğine dair yaptığı paylaşımın üzerine, Niğde İl Müdürlüğümüz hızla harekete geçmiş ve genç kızımız için bakım tedbiri kararı alarak Bakanlığımızın kuruluşuna yerleştirmiştir. İlgililer hakkında yasal süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

f0m6t4twcamfhla.jpg