Bakanlık kırmızı çizgiyi çekti! İki şartı sağlamayanın evi sonsuza kadar boş kalacak!

Günübirlik kiralanan konutlara vergi sistemi getirilecek Konuyla ilgili alınan kararı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açıkladı.

Bakanlık kırmızı çizgiyi çekti! İki şartı sağlamayanın evi sonsuza kadar boş kalacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aldığı bir kararla birlikte günlük ev kiralama uygulamasını uygulamaya hazırlanıyor. Alınan lkarara ilişkin bir açıklama yapan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, açıklamasında "Bu konutlara sertifika zorunluluğu getireceğiz, bakanlığın talebiyle bu belge verilecek. Ayrıca bu evlerde oturanların bilgileri de otellerdeki gibi ilgili kuruluşlarla paylaşılacak. Tahsil edilen gelir vergisinin ödeneceği bir sistem olacaktır.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Bakan Ersoy, bakanlık gibi kira sözleşmelerine karşı olmadıklarını kaydederek, "Bunu dünyada olduğu gibi tescil ettirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili mevzuat çalışması yıl sonuna kadar tamamlanacak." diye konuştu.

6 AY İÇİNDE GELEN TURİST SAYISI 23 MİLYONA YAKLAŞTI

günübirlik kiralanan konutlara vergi sistemi

Mehmet Nuri Ersoy, bir basın toğlamtısı düzenledi ve 2023'ün ilk altı ayına ilişkin rakamları ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda sunuma eşlik eden Ersoy, Türkiye'de turizm sektöründe 2023 yılına kadar 60 milyon ziyaretçi hedefi koyduklarını ve ilk 6 ay içerisinde 22 milyon 945 bin ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

"ÖNEMLİ BİR RAKAM"

Deprem felaketine ve seçim sürecine rağmen turizm hedeflerine ulaştıklarını vurgulayan Bakan Ersoy, bu yıl belirledikleri 56 milyar dolarlık gelir hedefinin 21 milyon dolarının yılın ilk yarısında gerçekleştiğini kaydetti.

Bakan Ersoy, konu ile ilgili olarak kişi başı gecelik ortalama kalış süresini ve kişi başı verilere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Ortalama kalış süresi 2022'nin ilk 6 ayında %10,5, 2023'ün ilk 6 aylık diliminde ise 9,9 geceleme oldu. Burada %5,7 çıkarmaktadır Gelir tabanına baktığımızda, geçen yıl kişi başına düşen gecelik gelir, yılın ilk altı ayında 89,2 dolar, 2023'ün ilk altı ayında ise 99,9 dolardı. Bu çok önemli bir rakam"