21 Hazirana Kadar Başvuru Yapan Tüm Öğrencilere Bursluluk İmkanı!

MEB'in İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için başvuru süresi uzatıldı. 100 bin kontenjanla öğrencilere burs imkanı sunulacak. Başvuruların 21 Haziran'a kadar yapılması gerekiyor. Sınav tarihi ise 3 Eylül. Sonuçlar 22 Eylül'de açıklanacak. Eğitim fırsatından yararlanmak isteyenler için önemli bir adım!

21 Hazirana Kadar Başvuru Yapan Tüm Öğrencilere Bursluluk İmkanı!

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için önemli bir duyuru yaptı. Başvuru süresi 21 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı ve onay süresi ise 22 Haziran 2023 saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu karar, daha önce belirlenen son başvuru ve onay tarihi olan 16 Haziran 2023'ün üzerinde yapılan bir değişiklikle alındı. Öğrenciler, artık daha fazla zamanları olduğu için başvurularını rahatlıkla tamamlayabilecekler.

okul.jpg

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Sınava başvurmak isteyen öğrenciler için farklı yöntemler bulunmaktadır. Yurt içindeki öğrenciler, başvurularını e-okul.meb.gov.tr internet adresini kullanarak gerçekleştirebilirler. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ise sistemi kullanacaklar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olan öğrenciler ise eğitim ataşeliği veya müşavirliği aracılığıyla başvurularını KKTC kimlik numaralarıyla gerçekleştirebilecekler.

meb.png

Sınav Detayları

MEB Bursluluk Sınavı, 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınavda, 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak ders dağılımları ve soru sayıları belirlenecektir. Sınav, tüm sınıf seviyelerine yönelik olup, 4 seçenekli 100 sorudan oluşacak ve sınav süresi 120 dakika olacaktır.

Burs Kontenjanı Artırıldı ve Deprem Bölgesine Destek

Bu yıl, burs kontenjanı 70 binden 100 bine çıkarılmıştır. Ayrıca, deprem bölgesindeki öğrencilere destek olmak amacıyla 30 bin burs kontenjanı ayrılmıştır. Bu sayede daha fazla öğrenciye eğitim imkanı sunulacak ve depremzedelerin eğitimlerine destek olunacaktır.

mebb.jpg

Sonuçların Açıklanması

MEB Bursluluk Sınavı'nın sonuçları 22 Eylül 2023 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrenciler, sonuçları buradan takip edebilirler ve burs almaya hak kazanan öğrenciler duyurulacaktır.

MEB'in gerçekleştirdiği duyuru sonrasında, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı hakkında daha fazla detay ortaya çıkmıştır. Başvuru süresinin uzatılması ve burs kontenjanının artırılması, pek çok öğrencinin burs alma şansını artırmıştır. Öğrencilerin bu fırsattan yararlanabilmeleri için başvurularını zamanında yapmaları önemlidir. Unutmayın, eğitim her öğrencinin hakkıdır ve MEB bu konuda desteklerini sürdürmektedir.