11 ilde görev yapan öğretmenlere müjde verildi! MEB'den az önce duyuru geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Türkiye'nin 11 ilinde ciddi hasarlar meydana geldi. Deprem bölgesinde alınan birçok önlemle birlikte, görevli öğretmenler için de yeni bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, deprem bölgesinde görev yapmayı tercih eden öğretmenlerin hizmet puanlarını artırma kararı aldıklarını duyurdu. İşte detaylar...

11 ilde görev yapan öğretmenlere müjde verildi! MEB'den az önce duyuru geldi

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde resmi kaynaklara göre 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremden etkilenen 11 ilde büyük hasarlar meydana geldi ve şehirlerin yeniden inşa edilmesi için çalışmalar sürüyor. Deprem bölgesinde alınan birçok tedbirle birlikte, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de depremzedelerle ilgili yeni bir kararı duyurdu.

BAKAN TEKİN DUYURDU

BAKAN

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki öğretmenlere yönelik yeni bir adım atacaklarını belirtti. Atama ve yer değişikliği takviminin yayınlandığını belirten Bakan Tekin, deprem bölgesindeki öğretmenlerin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlere öncelik tanındığını ve takvimde buna özel bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Bununla birlikte, yer değişikliği yapamayan öğretmenlerin de normal başvurularını yapabileceklerini belirten Bakan Tekin, sorunların çözülememesi durumunda sürecin tamamlandıktan sonra yardımcı olacaklarını ifade etti. Ayrıca, bölgede hizmete devam etmek isteyen ve öğrencilerinden ayrılmak istemeyen fedakar öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracaklarını söyledi. Bakan Tekin, ellerinden geleni yapma sözü verdiklerini vurgulayarak depremzedelerin yanında olduklarını ifade etti.