Zam üstüne zam gelen sigaraya yeni şok! Artık satılmayacak: 5 TL'lik zam sonrası...

Sigaraya gelen zamlardan sonra Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş önemli bir açıklama yaptı. İşte detayları....

Zam üstüne zam gelen sigaraya yeni şok! Artık satılmayacak: 5 TL'lik zam sonrası...

SİGARA İÇENLERE KÖTÜ HABER ARTIK SATILMAYABİLİR!

Sigaraya zam üstüne zam gelirken Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş yeni bir açıklama yaparak sigara tiryakilerine kötü haber verdi. Sigarada kâr marjının düşük olmasından dem vuran ve sosyal medya platformu üzerinden bir basın açıklamasında bulunan Aybaş, sigara tiryakileri için son kararı duyurdu.

SİGARA

BİZDE MAĞDURUZ

Bir sosyal medya platformu üzerinden basın açıklamasında bulunan Aybaş, sigara firmalarının bayilere kısıtlı sigara verdiğini belirterek firmaların herkesi mağdur ettiğini belirtti. Aybaş, ‘Banka pos oranlarının yüzde 3’ün üzerine çıkması ticaretin olmazsa olmaz kuralı olan kâr marjı tamamen bankaların kasasına gidiyor, sigara satışından 1-2 TL fark alsak adımız komisyoncu oluyor. Bugün araç muayene istasyonunda dahi kredi kartı ile işlem yapmak istesek yüzde 3 komisyon alıyor, sigaranın kâr marjı 4,5. Bu haksız rekabete Ticaret Bakanlığı’nın, Rekabet Kurumu’nun acilen müdahale etmesi gerekmektedir’ dedi.

KAR MARJI DÜŞÜK

Sigaradaki kar marjının düşük olduğundan sitem eden Aybaş, sigara kar marjının bir an önce yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Aybaş konu ile ilgili olarak , ‘ Türkiye Tekel Bayileri Platformu adına sigara cirosu biz tekel bayilere ciro yükü oluyor ve dolayısıyla artan vergi yükü bizleri bilanço olmaya zorluyor ve muhasebe gideri bize masraflı oluyor, iki katına çıkıyor. Bu durumda maliyetli sigaranın vergi yükü yıllık cirodaki yeri ayrı tutulmalıdır. Aşırı zamlar tüketiciyi kaçağa ve kalitesiz tütüne sevk ediyor, keza aynı durum alkol için de geçerli. Sigara kâr marjı çok düşük ve bizler tekel bayiler olarak Türkiye geneli kâr marjı düşük hiçbir tütün mamulünü satmama kararı almayı düşünüyoruz. Bu minvalde artan baskılar ve cezalarda cabası banka kredi kartı komisyonları çok yüksek, 3,5’lere dayandı" diye konuştu.

Aybaş son olarak ise bayilerin sigarayı zararına sattığını ifade ederek sigara ve alkole yapılan zamlarında kişileri kaçağa sevk ettiğini belirtti. Aybaş ayrıca zammın bandrollü ürünlerin satışını azalttığını da vurguladı.