Karınca istilasından bıkanlar hemen denesin! Bir damla sürünce bir daha evinize uğramayacaklar

Evlerimizi istila eden karıncalar büyük bir baş belasıdır. Tek bir yiyecek parçası bile evinizde karınca istilasına yol açabilir. Şeker ve tatlı yiyecekler de karıncaları çeker, bu da evinizde daha fazla karınca oluşmasına neden olabilir. Bu da karıncaları evinizden uzaklaştırmanızı zorlaştırır. Neyse ki karıncalardan etkili bir şekilde kurtulmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler var.

Karınca istilasından bıkanlar hemen denesin! Bir damla sürünce bir daha evinize uğramayacaklar

Nane ile Karıncaları Kovma

Karıncalardan kurtulmanın doğal yönetmelerden birisi de nane kullanmaktır. Karıncalar nane kokusundan nefret ederler ve bundan kaçınırlar. Nane, karıncaların evinize girmesini engelleyen güçlü bir kokuya sahiptir. Bu yöntemi kullanmak için 10 damla nane esansiyel yağını bir bardak suyla karıştırarak solüsyon hazırlayın. Bu solüsyonu karıncaların yaygın olarak bulunduğu bölgelere püskürtün ve işlemi günde iki defa tekrarlayın. Alternatif olarak kurutulmuş nane kullanabilirsiniz.

Tarçın İle Karanfilin Gücü

Tarçın ile karanfil de karıncalardan kurtulmanın etkili doğal yollarındandır. Girişinizin yakınına veya karıncaların istila edebileceği diğer bölgelere tarçın veya karanfil koyarak evinizi karıncalardan koruyabilirsiniz. Tarçının etkili karınca kovucu olduğu biliniyor ve daha da güçlü bir etki için de tarçın tozuna birkaç damla kadar esansiyel yağ ekleyebilirsiniz.

Karınca istilasından bıkanlar hemen denesin

Beyaz Sirkeyle Uzaklaştırma

Karıncalar ayrıca beyaz sirke kokusundan da nefret ederler. Eşit miktar su ve beyaz sirkeli karışıma birkaç damla kadar esansiyel yağ ekleyip etkili bir karınca kovucu yapabilirsiniz. Bu karışımı karıncaların istila ettiği bölgeye püskürtün ve her gün uygulayın. Bu yöntem karıncaları öldürmez fakat onları uzak tutar.

Limon Suyu

Limon aynı zamanda karıncaları uzak tutabilmek için de popüler bir yöntemdir. Karıncalar limonun ekşi kokusunu sevmezler, bu yüzden limon kullanımı onları uzak tutacaktır. Karıncaların sıklıkla takıldığı bölgelere limon suyu sıkın veya limon kabuğu rendesi koyun. Mutfak gereçlerini temiz tutmak ve limon kabuğuyla ovmak karıncaları uzak tutabilir. Karıncaları çekebileceği için tatlı yiyeceklerden kaçınmak önemlidir.

Doğal yöntemlerden kullanarak karıncaları evinizden uzaklaştırmak mümkün. Nane, tarçın, karanfil, beyaz sirke, limon gibi malzemelerle bir solüsyon hazırlamak, karıncaların evinize girmesini önleyebilir ve mevcut karıncaları da uzaklaştırabilirsiniz.