Sert çakılan Bitcoin'de yeni seviye! Gözler bu tahmine çevrildi

Bitcoin fiyatı spot ETF onayları sonrası geçirdiği düşüş eğilimine devam ediyor. Fiyat bir süreliğine 41.000 doların altına indi.

Sert çakılan Bitcoin'de yeni seviye! Gözler bu tahmine çevrildi

 

Bitcoin, spot ETF onaylarından sonra yaşadığı düşüş eğilimini sürdürüyor. Fiyat, son 24 saat içinde %2.5'lik bir düşüşle 41.350 dolara kadar geriledi ve kısa bir süreliğine 41.000 doların altına indi. İlk spot Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte diğer kripto paralarla birlikte yaşanan satış eğilimi, uzun süredir beklenen düzenleyici onayın ardından "haberi sat" dinamiğini tetiklediğini gösteriyor. İşte detaylar...

Bitcoin, spot ETF

BİTCOİN DÜŞÜŞ EĞİLİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Craig Erlam, Oanda'da bir analist olarak durumu değerlendirerek, "Bitcoin, spot ETF onaylarından sonra mücadele etmeye devam ediyor. Dramatik bir düşüş görmemiş olsak da, fiyat hala en yüksek seviyesinin %15'ten fazla altında ve geçen ay oldukça iyi tutunduğu görülen 42.000 doların altına indi" şeklinde yorum yaptı. Erlam, şu anda izlenmesi gereken kilit seviyenin 40.000 dolar olabileceğini ekleyerek, bu seviyenin kırılmasının önemli bir psikolojik darbe olacağını ve potansiyel olarak daha yoğun bir ETF sonrası düzeltmenin ufukta olabileceğini ifade etti.

Bitcoin, spot ETF

Bitcoin, ABD'deki ilk spot Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesi öncesinde belirli noktalarda 48.000 dolara kadar çıkmıştı. Ancak bu zirvelerden bu yana fiyatlar düşüş yaşadı. Analist Erlam, fiyatın hala düşük seviyelerde seyrettiğini ve 42.000 doların altına indiğini belirterek, 40.000 doların önemli bir destek seviyesi olduğuna dikkat çekti. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda potansiyel bir daha büyük çaplı düzeltmenin gündeme gelebileceğini vurguladı.