PTT'ye başvuranın faturası devletten! Tek şartla 260 TL elektrik faturası yardımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın halka maddi destek sağlama çalışmaları sürüyor ve bu desteklerden sonuncusu elektrik faturası desteği olarak açıklandı. Bu yeni destek, ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuruya gerek kalmadan sabit miktarda mali yardım alabilmesine olanak tanıyor.

PTT'ye başvuranın faturası devletten! Tek şartla 260 TL elektrik faturası yardımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan ve faturada adı ve soyadı görünen herkes PTT aracılığıyla ödeme yapabilir. Bu yardım 260 TL'ye kadar olup, artan kış faturalarını karşılamayı amaçlamaktadır.

ELEKTRİK TÜKETİM YARDIMI ŞARTLARI

Söz konusu yardım programı, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 Sayılı 65 Yaş Üstü Muhtaç, Güçsüz ve Yetim Türk Vatandaşlarına Emeklilik Yardımı Hakkında Kanun çerçevesinde SYD Vakfı tarafından sağlanmaktadır.

Periyodik Merkezi Yardım ve Emekli Maaşları (Örneğin; Vefat Eden Kadın Eşlerine Periyodik Nakit Yardımı Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Periyodik Nakit Yardımı Programı (MAAY), Yetim ve Asker Çocuk Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı). (ŞESY), Çoklu Doğum Destek Programı, Kronik Hastalıklar Destek Programı, Engelli Aylığı, Yaşlılık Aylığı, Engelli Bağımlı Aylığı, Silikozis Aylığı) yerleşik hak sahibi olan hanelere verilmektedir ve bu hak devam etmektedir.

PTT'ye başvuranın faturası devletten! Tek şartla 260 TL elektrik faturası yardımı yapılacak

Herhangi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur. Yararlanıcıların kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine gitmeleri yeterli. 2022 Sayılı Kanun uyarınca emekliliğe hak kazanma durumu belirlenmeye devam eden haneler için aylık sistem denetimi sonrasında düzenli sosyal yardım ödemeleri/harcamaları hazırlanacak.

Ödemeler ETD programı çerçevesinde aylık olarak yapılmaktadır.

1-2 kişilik ihtiyaç sahibi bir haneye aylık 130,09 TL (75 kilowatt saat);

3 kişilik ihtiyaç sahibi bir hane için aylık 173,46 TL (100 kilowatt saat);

4 kişilik ihtiyaç sahibi bir haneye ayda 216,82 TL (125 kilowatt saat) uygulanıyor.

5 veya daha fazla kişiden oluşan ihtiyaç sahibi haneler için aylık 260,19 TL (150 kilowatt saat).

Aylık destek sınırlıdır. Herhangi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur. Yararlanıcıların kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine gitmeleri yeterli.

Tüm şartların yerine getirilmesi durumunda yardım programından yararlanmaya devam edebilirsiniz.