PTT 50.000 TL verecek geri almayacak! Bakanlık dev destek kutusunu açtı

PTT'den nakit destek duyurusu geldi. Bakanlıktan vatandaşlara dev haber gelirken geri ödemesiz 50 bin TL yardım için şartlar açıklandı. İşte PTT üzerinden alınacak detaylar...

PTT 50.000 TL verecek geri almayacak! Bakanlık dev destek kutusunu açtı

İhtiyaç sahibi, dar gelirli vatandaşlara yardım eli uzatılırken ülkemizi sarsan deprem sonrası zarar gören aileleri rahatlatmak için PTT'den geri ödemesiz 50 bin TL alma imkanı sunuldu. Doğal afetler içeriğinde vatandaşlara verilen yardımlar arasında bakım onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev, afet içeriğinde ev eşyası için nakit yardım sağlanıyor.

Türkiye'de yaşanan büyük afet birçok vatandaşın vefat etmesi üzerine acılar yaşanırken maddi ve manevi açıdan zararlar yaşandı. 6 Şubat depreminde fazla insanların yardım ihtiyacına destek sağlanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sunulan güzel projeler üzerine ev onarımı, betonarme ev, prefabrik ev ve doğal afetlerden ötürü zarar gören eşyalar için nakit destek sunuluyor.

PTT geri ödemesiz yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan projeler üzerine vatandaşlara destek sağlanırken yardım projesinde geri ödemesiz olarak imkan verildi. Dar gelirli aileler ve deprem gibi doğal afetler ile evi, eşyası, zarar gören ailelere nakit yardım yapılıyor. Buna başvuru yapmak için e devlet üzerinden giriş yaparak işlemler tamamlanır.