Öğrencilere Vergisiz Teknoloji Desteği: Başvuru ve Şartlar Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararda vergisiz telefon ve bilgisayar ile 10 GB ücretsiz internette yaş şartı belli oldu.

Öğrencilere Vergisiz Teknoloji Desteği: Başvuru ve Şartlar Belli Oldu!

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği: Detaylı İnceleme

Yeni Karar: Vergisiz Telefon ve Bilgisayar ile 10 GB İnternet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de bir karar yayınlandı. Bu kararla beraber üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar ile 10 GB internet desteği sunulması kararlaştırıldı. Kararın detayları aşağıda yer alıyor:

Kararın Amacı

Bu kararın temel amacı, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 184 üncü maddesinin birinci fıkrasının H bendi uyarınca yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

2023/08/24/telefon-001.jpg

Destek Kapsamı

Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açıköğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine her birine bir defa mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacaktır.

Bu destek, nihai satış fiyatı 9500 TL'yi aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılacaktır. İkinci el cihaz satın alımları bu destek kapsamı dışındadır. Her öğrencinin bir defaya mahsus olarak kullanabileceği destek tutarı toplamı en fazla 5500 TL olacaktır.

Özetle...

26 yaşından küçük AÖF öğrencileri hariç diğer öğrencilere vergisiz teknolojik cihaz desteği verilecek. Yani öğrenciler tek seferde ya telefon ya bilgisayar alabilecek, ikisini ayrı ayrı alamayacaklar.

Alınacak telefon en az 2 sene boyunca alan öğrenci tarafından kullanılacak. Eğer başkasının kullandığı tespit edilirse destek miktarı, faizi ile birlikte geri alınacaktır.

Ne Zaman Başlıyor?

Resmi Gazete kararı 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecektir. Bu tarihten itibaren vergisiz telefon ve bilgisayar satışları başlayacaktır. Daha fazla bilgi ve başvuru için TIKLAYIN.