Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakmakla sorumlu olduğu kişi adına ödenen evde bakım ödemeleri mayıs ayı ile birlikte ödenip ödenmediği takip edilmeye başlandı. Her ay düzenli olarak ödenen maaşın bu ay yatıp yatmadığı merak konusu oldu. İşte e-Devlet, SMS evde bakım maaşı sorgulama detayları haberimizde..

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Yattı mı?

Evde bakım yardımları her ay farklı günlerde farklı illere yatırılmaya başlandı. Bu nedenle her ayın ilk haftasından itibaren evde bakım maaşı verilen iller listesi  yakından takip edilmektedir. 2022 yılından itibaren evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımını üstlenenlerin evde bakım ödeneği 2354 TL’ye yükseltilmişti.
Evde Bakım Ödemeleri Yattı mı ?
Evde bakım ödemeleri  her ayın 15’i ile 31’i arasında bu ödemelerden yararlananların hesaplarına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerinin evde bakıma destek için i bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı yarından itibaren hesaplara yatırmaya başlayacaklarını açıkladı. Yanık’ın verdiği bilgiye göre, her ay 2354 lira olarak yapılan ödemeler dün  (15 Mayıs) itibarıyla başladı ve 20 Mayıs’a kadar devam edecek. Engelli vatandaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

E-Devlet İle Evde Bakım Parası Sorgulama

Evde bakım ödemelerinin  yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.Evde bakım ödemelerini sorgulamak için öncelikle;

Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-Devlet’e giriş yapın.

Çıkan ana sayfada arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın. Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.

E-Devlet Evde Bakım Parası Sorgulama Ekranı İçin TIKLAYIN

Mesaj(SMS) İle   Sorgulama
Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 15 MAYIS LİSTESİ

1- Balıkesir    2- Osmaniye    3- Çanakkale
4- Ordu     5- Tokat    6- Bolu
7- İzmir     8- Bursa    9- Kocaeli
10- İstanbul    11- Manisa    12- Bursa
13- Diyarbakır    14- Konya    15- Ankara
16- Adana    17- Bilecik    18- Karabük
19- Samsun    20- Aksaray    21- Kayseri
22- Antalya    23- Batman    24- Sakarya
25- Kırıkkale    26- Şanlıurfa    27- Afyonkarahisar
28- Uşak    29- Gaziantep    30- Kars
31- Erzurum    32- Niğde    33- Kırşehir
34- Mersin