ATM'lerde yeni sistem! Para çekmeye giden şok oldu

Bankaların son kararı kapsamında 81 ilde vatandaşlarının bu işlem için artık bankaların önünde sıraya girmesine gerek kalmayacak. Detaylar burada..

ATM'lerde yeni sistem! Para çekmeye giden şok oldu

Türkiye'de yüksek enflasyon TL'nin yüksek oranlarda değer kaybetmesine neden olurken, bankalar her geçen gün paraya ihtiyaç duyan müşteriler için çeşitli önlemler uygulamaya devam ediyorlar. 81 il ve ilde ATM sisteminde yapılan yeni değişiklikle birlikte bankalar müşterilerine daha iyi bir hizmet vermek istiyor. Bankalardan gelecek son güncellemeler para çekme faaliyetlerini büyük ölçüde etkileyecek.

Bankalar son dönemde sıklıkla yaptığı 81 ildeki ATM limitlerini güncellemek zorunda kaldı. Günlük ATM para çekme limiti 10.000 TL'den 20.000 TL'ye çıkarıldı.

ATM'lerde yeni sistem! Para çekmeye giden şok oldu

QR İLE ÇEKİM LİMİTLERİ

ATM'lerden günlük para çekimi limitinin değiştirilmesinin ardından insanlar QR kod kullanarak günlük ne kadar para çekebileceklerini merak ediyorlar.

Bankadan yapılan açıklamada, ATM'lerden QR kod kullanılarak günlük para çekim limitinin 7 bin 500 TL şeklşnde belirlendiği bildirilirken ATM QR kodu ile günlük para yatırma limitinin de 50.000 TL olduğu bilgisi paylaşıldı.