Malulen Emeklilik Dolandırıcılarına Operasyon: 10 Şüpheli Tutuklandı!

Manisa merkezli 3 ilde malulen emekli olmak isteyen kişileri hedefleyen sahte rapor çetesi, rüşvet alarak, röntgen ve tahlillerde usulsüzlük yaparak faaliyet gösteriyordu. Ancak bu suç örgütü artık etkisiz hale getirildi. Kamuya zarar veren bu çete üyeleri arasında 2 SGK çalışanı ve 1 muhtar da bulunuyordu. Toplamda 26 şüpheli, gözaltına alındı. Tutuklanan 10 kişi dışındaki şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Malulen Emeklilik Dolandırıcılarına Operasyon: 10 Şüpheli Tutuklandı!

Soruşturma ve Operasyon

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, 9 aylık titiz bir çalışma gerçekleştirerek hastanelerden alınan sağlık kurulu raporlarını inceledi. Bu süreçte özel bir ekip, rapor verilen bazı kişilerin röntgen ve tahlillerinde usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

malulen-emeklilik-icin-rusvet-alip-son-gelisme-01b4.jpg

Sahte Rapor Karşılığında Rüşvet

Çetenin faaliyetleri incelendiğinde, malulen emeklilik için rapor talep eden kişilere karşı yapılan usulsüzlükler ve rüşvet alınması ortaya çıktı. Sahte rapor üretimi karşılığında, sağlık durumlarına göre 30 bin ile 100 bin lira arasında para talep ediliyordu.

Operasyon Sonuçları

Manisa, İzmir ve Antalya illerinde 26 kişilik çete üyelerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyon, 3 Kasım tarihinde gerçekleştirildi. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 748 adet tarihi sikke, 168 adet fişek, 27 şişe kaçak alkol, suçtan elde edildiği değerlendirilen 108 bin TL, çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan 26 kişi, sorgulanmak üzere Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İki SGK çalışanı ve bir muhtarın da aralarında bulunduğu şüpheliler, dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Tutuklanan 10 kişi haricinde, 12 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.