Maaş farkı ödemelerinde flaş gelişme! Emeklileri şenlendirecek müjde geldi

Cumhurbaşkanı tarafından emeklilere verilen % 5 ek zammın ne zaman yatacağı emekliler tarafından merak ediliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklama ile tarih de belli oldu. Detaylar haberimizin devamında..

Maaş farkı ödemelerinde flaş gelişme! Emeklileri şenlendirecek müjde geldi

Milyonlarca emeklinin maaşları belirlendi. Ancak şimdiden zammın yatırılacağı tarih tartışılmaya başlandı. SGK uzmanı Özgür Erdursun emeklilere merak edilen o tarihi açıkladı.

para

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı, emeklilerin %37,57 maaş zammına artı %5 ek zam alacağını açıkladı. Sonuç olarak emekliler %42,6 oranında zam alırken, asgari emekli maaşı da 10 000 TL'ye yükseldi.

para

Emeklilerin çoğu zammın ne zaman hesaplarında göreceklerini  merak ediyor.

Peki maaş artışlarındaki fark emeklilere ne zaman ödenecek? Emeklilere yapılacak %5'lik zammın zamanlaması belirlendi mi?

para

Milyonlarca emeklinin beklediği haberi SGK uzmanı Özgür Erdursun sundu. Özgür Erdursun emekliler için kara haberi açıkladı.para

Erdursun tarihle ilgili olarak şunları söyledi:

“Şimdi bakın meclisten geçerken şöyle olursa; 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak demezlerse, Şubat ayından itibaren geçerli olacak. Bu neticede Ocak ayının farkını vermezler. Sadece yüzde 5’in farkını verirler. O yüzden Ocak ayında yasanın çıkması ya da Şubat ayına kalsa bile 1 Ocak'tan geçerli olacak şekilde demeleri lazım. Yoksa Ocak ayında 7 bin 500 lira alanlara farkını vermezler.”