Kiralık Daire Fırsatı: 4 Bin TL'ye Ev! Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Kiralık sosyal konut başvurusu için açıklama geldi ve başvuruların ne zaman alınacağına yer verildi.

Kiralık Daire Fırsatı: 4 Bin TL'ye Ev! Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Kiralık Sosyal Konutlarda Son Dakika: Başvurular Başlıyor

GYODER'den Önemli Açıklama: Kiralar Yarı Yarıya Düşecek

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), arsa maliyetlerinin düşürülerek fiyatların ucuzlayacağı bir konut modelini kamuoyuna duyurdu. Bu modelde, kamuya ait arsalar özel sektöre verilerek kiralama amaçlı konut üretimi öngörülüyor. Bu sistem sayesinde kiraların yarı yarıya düşmesi hedefleniyor.

Kiralık Sosyal Konut Projesi Detayları

GYODER tarafından oluşturulan proje kapsamında, devlete ait arsalar özel sektöre verilecek ve kiralama amaçlı konut üretilecek. Bu adımın amacı, arsa maliyetlerini düşürmek ve konut arzını artırmak. Ayrıca, kiraların üst limiti belirlenerek devletin denetimine alınacak. Üretilecek kiralık sosyal konutlar aylık uygun fiyatlarla kiraya verilecek, bu da çevredeki evlerin kira fiyatlarını olumlu yönde etkileyecek.

2023/07/15/konut-satisi-459389.jpg

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan Açıklama

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, projenin hayata geçiş süreci hakkında bilgi verdi. Kalyoncu, kiralık sosyal konutların bir seneye hazır olacağını belirterek, "Bu modelle konut üretimlerinin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Bu sayede düşük kira rakamlarıyla çevredeki yerleşim yerlerinin de ucuzlaması sağlanmış olacak. Sözleşmelerde yatay mimari, yerli malzeme ve enerji tasarrufu da şart koşulacak. Bu sayede orta ve orta alt gelir grubunun hane halkı gelirinin yüzde 30-50'sini aşmayacak bir formülle barınma çözümü sunmuş olacağız" dedi.

Projeye İlk Destek İstanbul'dan Geldi

Proje ilk olarak İstanbul'da hayata geçirilecek. GYODER, bu kapsamda 5 ilçe belediye ile görüşmeler gerçekleştirdi ve finansman konusunda uluslararası iş birliklerini değerlendirdi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, finansman desteği ile ilgili şunları söyledi: "Çin'den büyük taahhüt şirketlerinden China State Construction Engineering ile görüşüyoruz. ENR dünya listesinde birinci olan Çinli firma… 12 kişilik ekiple geldiler. ICBC aracılığı ile neler yapılabilir konuşuyoruz. Bu şirket yeni Kahire şehrini yapıyor. Hem de kiralık modelle. Kahire'nin yaptığını biz nasıl yapamayız. Hollandalı NHG Dutch Foundation Homeownership Guarantee Fund ile İstanbul'da görüştük, görüşmeler çok iyi geçti modelimizi anlattık" şeklinde konuştu.