İstanbullulara müjde! O şartı sağlayan emeklilere 2500 TL destek!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında şehre dair çığır açacak projelerini duyurdu. Canlı yayınlanan toplantıda, Kurum'un 10 yıl içinde İstanbul'u trafik sorunundan kurtaracak önemli adımları paylaştığı öne çıkıyor. İki yakaya iki büyük tünel müjdesi veren Kurum, ayrıca Metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılacağını da açıkladı. İstanbul trafiğine nefes aldıracak bu projeler, şehrin geleceğini şekillendirecek önemli bir dönemeç olar

İstanbullulara müjde! O şartı sağlayan emeklilere 2500 TL destek!

 

Murat Kurum'un İstanbul Vizyonu: İki Yakaya İki Büyük Tünel ve Metrobüs Hattı Silivri'ye!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında, İstanbul'u dönüştürecek çarpıcı projelerini açıkladı. Toplantı canlı yayınlanırken, Kurum'un önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'u trafik sorunundan kurtaracak devrim niteliğindeki planları büyük ilgi çekti.

Kurum, İstanbul'da trafik sorununu ortadan kaldırmak adına gerçekleştirecekleri projeler arasında öne çıkan en dikkat çekici detay, "İki Yakaya İki Büyük Tünel" projesi oldu. Çayırbaşı, Ayazağı, Levazım ve Dolmabahçe bölgelerini kapsayacak ilk tünelin 25.7 km uzunluğunda olacağını belirtti. Ayrıca, D-100 karayolunun trafik yoğunluğunu azaltacak Bayrampaşa-Büyükçekmece ve Harem Çekmeköy'e uzanacak iki ayrı tünel projesini de duyurdu.

Metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılmasıyla ilgili müjdeyi veren Kurum, İstanbul'un ulaşım ağını daha da genişleteceklerini vurguladı. Ayrıca, 5 yılda 250 bin araçlık yeni otopark alanlarının oluşturulacağını belirterek, ulaşımda yüzde 40 indirim yapacaklarını söyledi.

İstanbul'un deprem ve afet riskine karşı alınacak önlemleri açıklayan Kurum, 600 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda, İstanbul'da 650 bin yatay mimari eksenli konutun inşa edileceği büyük bir dönüşüm hamlesini başlatacaklarını belirtti.

Kurum'un "İstanbul için Siztem" adını verdiği projeler, şehri sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacak kapsamlı ve iddialı adımları içeriyor.