İki otomobil devinden flaş uyarı! Bu modeli 415 bin TL'ye satacaklar: Süreyi kaçıran yandı

Araç fiyatları her geçen gün katlanmaya devam ederken Renault ve Fiat'tan şaşırtan fırsat! Bu fiyatlar yüzleri güldürecek. Ayrıntılar haberimizde...

İki otomobil devinden flaş uyarı! Bu modeli 415 bin TL'ye satacaklar: Süreyi kaçıran yandı

Son dönemde küresel çip krizi, kurdaki dalgalanmalar ve yüksek vergiler sebebiyle sıfır kilometrelik araç fiyatları tarihi seviyelere ulaştı. Özellikle pandemi döneminde artan talep ve tedarik zincirindeki aksaklıklar fiyatların bu noktaya gelmesinde etkili oldu.

Bu gelişme karşısında araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken, engellilere yönelik bir müjde geldi. Renault ve Fiat firmaları, engellilere yönelik ÖTV muafiyetinden faydalanarak uygun fiyatlı araç satışına gitti.

engellilere indirimli araç

Firmalar, ekim ayı sonuna doğru engellilere yönelik özel fiyat listeleri yayınladı. Listede Renault Clio, Taliant ve Megane modelleri 500-561 bin TL arasında, Fiat ise 500, Panda, Egea modellerini 415-531 bin TL arasında sattı.

Ancak firmalar, listelerin kasım ayı başında güncelleneceği uyarısında bulundu. Çünkü maliyetlerdeki değişimler fiyatlara yansıyor.

ÖTV muafiyetinden yararlanmak isteyen engellilerin, yüzde 90 ve üzeri oranda engelli olduklarını gösteren sağlık raporuna sahip olmaları gerekiyor. Böylelikle 1,4 milyon TL'yi geçmeyen fiyatlardan araç edinebiliyorlar.

Bu sayede engelliler, sıfır araç almanın imkanını yakaladı. Ancak firmaların uyarısıyla fiyatların değişebileceği unutulmamalı.