Hak sahiplerine 3.522 TL yardım parası yatırıldı! Bakanlık TCKN son hanesine göre ödedi

Aile Bakanlığı, beklenen destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını müjdeledi! Milyonlarca yaşlı ve engelli vatandaşın gözü kulağı beklenen destek ödemelerindeydi. Aile Bakanlığı müjdeli haberi verdi ve hesaplara paralar yatırılmaya başladı!

Hak sahiplerine 3.522 TL yardım parası yatırıldı! Bakanlık TCKN son hanesine göre ödedi

T.C. sonu 0, 2, 4, 6, 8 olan vatandaşlara müjde! Hesaplarınızı kontrol etmek isteyebilirsiniz çünkü bugün başlayan beklenen destek ödemeleri 3.522 TL olarak hesaplara yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan önemli duyuru ile toplamda 3,2 milyar lira tutarında yaşlı ve engelli aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldı. Bakan Göktaş, bu aylıkların yaşlı ve engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımını teşvik etmek için verildiğini açıkladı.

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ödemeleri Nasıl Gerçekleşiyor?

Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, kasım ayına ait yaklaşık 1,8 milyar lira değerinde yaşlı aylığı ve yaklaşık 1,4 milyar lira engelli aylığı ödemesi yapıldığını duyurdu. Göktaş ayrıca, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam ve etkili bir şekilde katılmaları ve bağımsız bir şekilde yaşamaları için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda destek veriyoruz. Bu çerçevede kasım ayında, 3,2 milyar TL değerinde yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına aktardık." dedi.

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Kimlere Veriliyor?

Yaşlı aylığı; Türk vatandaşlarına hitap eden özel bir yardım programıdır. Bu program, 65 yaşını doldurmuş ve çeşitli kriterlere uyan kişilere sunulur. Bu kriterler, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda çalışma, nafaka bağlanmama veya bağlanmamış olma, sürekli bakımının yapılmaması veya yaptırılmaması gibi belirli koşullara dayanmaktadır. Ayrıca, belirli bir aylık veya gelir elde etmeme şartı da bu yardımın alınabilmesi için önemlidir. Bu aylık, Türk vatandaşlarının yurt içinde veya yurt dışında yaşamalarına bakılmaksızın, sosyal güvenlik kurumlarından herhangi bir gelir veya aylık almayan, ayrıca isteğe bağlı prim ödemeyen ve uzun vadeli sigorta kollarına tabi bir işte çalışmayan kişilere yöneliktir. Aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (2021 yılı için 852,53 TL) daha az olan kişilere yaşlı aylığı verilir.

sd

Engelli aylığı ise, engelli bireylere ve onların eşlerine yönelik bir yardım programını temsil eder. Engelli olan bir kişi veya eşi, başvuruda bulunursa bu yardımı alabilir. Aynı şekilde, bir engelli kişi veya onun eşi, kendilerine başvuruda bulunan bir kişi veya eş tarafından bu yardımı alabilir. Bu program, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve desteklemek amacıyla tasarlanmıştır ve belirli engel türleri veya engel dereceleri gibi ayrıntılı koşullara dayanmaktadır.

Bu yardımlar, Türkiye'deki yaşlı ve engelli bireylerin sosyal ve ekonomik yaşama daha iyi entegre olmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu programlara başvurmadan önce belirli koşulları ve gereksinimleri incelemek önemlidir, böylece hak sahipleri bu yardımlardan tam anlamıyla faydalanabilirler.