Gram altında yer yerinden oynayacak! Uyarıyı dinlemeyen dizlerini dövecek

Yatırımcının en fazla rağbet ettiği gram altın için ekonomi uzmanı ve yatırımcının sıkı takip ettiği İslam Memiş yatırım yapacak olanlara yenden altın için uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Gram altında yer yerinden oynayacak! Uyarıyı dinlemeyen dizlerini dövecek

Son zamanların en popüler yatırım aracı olan gram altın yatırımcının sıkı takip ettiği bir ürün olmaya devam ediyor. Bu yüzden İslam Memiş yatırım yapanlara ve yapmak isteyenlere yön vermek adına ciddi uyarılar yaptı. Detaylar haberimizde…

su

ELİNDE 1 GRAM ALTINI BİLE OLANLARA İSLAM MEMİŞ'TEN HAYATİ UYARI: BU TARİHTE PİYASALAR KARIŞACAK

Piyasanın kahini olarak bilinen altın ve gümüş piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili öngörüsünü paylaştı.

Finans uzmanı İslam Memiş, bu ayın oldukça sakin geçtiğini belirterek, mayıs ayına dikkat çekti. Memiş, yatırımcılara geleceğe yönelik beklentiler ve uygun pozisyonlar konusunda tavsiyelerde bulunmaya devam edeceğini söylerken, "piyasa koşulları karışabilir" diyerek gram altına karşı da uyarıda bulundu.

Memiş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın yılın ilk çeyreğinde olumlu bir seyir izlediğini vurgulayarak, bu yıl doların değer kazandığını söyledi. Mevcut durum göz önüne alındığında doların euroya kıyasla avantajlı fırsatlar yaratabileceğine inanıyor. Altın tahminine de değinen İslam Memiş, mevcut altın miktarının 2035 seviyesinde olduğunu söyledi.

Gram altının sayısında artış yaşandığını belirten Memiş, gram altının 2060 ile 2070 lira arasında dalgalandığını söyledi. Ancak yatırımcıları ons altının gram altına karşı düşüş beklememeleri konusunda uyardı.

Memiş, “Ocak ayı, gerilim ve stresle geçiyor. İç pazarda belirgin bir daralma yaşanıyor. İşlerdeki düşüş ve ticaretteki duraksama gözlemlenmekte. Ticari faaliyetlerdeki durgunluk, herkesin kafasında soru işaretleri oluşturuyor. İnsanlar, yaşanan gelişmelerin neden kaynaklandığını merak ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Yerel seçim sürecine ilişkin konuşan Memiş, asıl meselenin yukarıda adı geçen belediye başkan adaylarının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sıkılaştırma politikası olduğuna dikkat çekti. Yerel yönetimlerin gelirlerini artırmak için ne gibi adımlar atılması gerektiğinin merak konusu olduğunu söyledi. Belediye başkanlarını seçmek yerine genel seçime razı olarak dikkatleri asıl meseleye çevirdi.

Yerel seçimler sonrasında ek vergi ve artışlara hazırlanılacağı uyarısında bulunan Memiş, mayıs ayından itibaren emekli maaşları ve asgari ücretlerde ciddi oranda düşüş yaşanacağını söyledi.

Doların 2024'te 40 TL'yi aşacağını belirten Memiş, döviz kuruna yapılan saldırıların ardından enflasyonun düşeceği beklentilerini paylaştı. İslam Memiş, yaşam pahalılığına vurgu yaparak, fatura, kira gibi giderlerin arttığını, paranın değer kaybettiğini söyledi. Bu sürecin devam edeceğini öngörüyor.