Faturasını ödeyemeyenler e-Devlet'e akın edecek! Fatura yardımı başvuruları açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenli doğal gaz tüketim fatura desteği ödemelerinin başladığını duyurdu. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Detaylar haberimizin devamında.

Faturasını ödeyemeyenler e-Devlet'e akın edecek! Fatura yardımı başvuruları açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Özdemir Göktaş, gelir durumu yetersiz kimselere doğalgaz tüketim faturaları üzerinden düzenli yardım ödemelerinin başladığını açıkladı. Bu yardım kapsamında 383.000 haneye toplam 304,5 milyon lira ödenecek.

Başvurular E-Devlet Üzerinden Kolayca Yapılabiliyor

Bakan Göktaş, e-devlet üzerinden devam eden başvuruları işaret ederek, ihtiyaç sahiplerinin 'Sosyal Destek Başvuru Hizmeti' haklarından yararlanabileceğini belirtti.

para

Doğalgaz Tüketim Desteği

Destekten yararlanabilmek için faturalarını PTT aracılığıyla ibraz etmeleri gerektiğini ya da ön ödemeli sayaç kullanıyorlarsa destek miktarının kartlarına yansıtılacağını belirtti. Bakan Göktaş, yıllık 1.500 ile 3.500 lira arasında ödeme yapılacağını vurguladı.

para

Toplam 304,5 Milyon Liralık Ödeme Yapılacak

Ocak 2023'teki ödeme döneminde 383.000 haneye 304,5 milyon lira ödeme yapılacağını belirten Bakan Göktaş, ev sahiplerinin de bu yardımdan yararlanacağını sözlerine ekledi.

para

Yardımdan Yararlanma Şartları

Yardımdan yararlanabilmek için ev sahiplerinin T.C. vatandaşı olması, e-devlet üzerinden başvuruda bulunması, doğal gaz hizmeti verilen bir mahallede ikamet etmesi, doğal gaz abonesi olması ve faturasının konut abone grubuna ait olması gerekmektedir.