Erdoğan'dan Maaşlara Zam Müjdesi Geldi!

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında maaşlara yapılacak enflasyon ek zammı ve diğer düzenlemeler ile alım gücünün biraz daha iyileştirileceğini duyurdu.

Erdoğan'dan Maaşlara Zam Müjdesi Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesini bugün mülteciler ve ekonomi gündemli toplandı. Yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısı sonrasında Erdoğan beklenen açıklamaları yaptı.

Maaşlara zam için Temmuz ayını işaret etti

Son dönemde küresel çapta yaşanan ekonomik kriz sebebiyle ülkemizde enflasyonun tahmin edilenden çok yükseğe çıktığını ve bu sebeple Temmuz ayında çalışanların maaşlarına yapılacak enflasyon ek zammı ve diğer düzenlemeler ile alım gücünün biraz daha iyileştirileceğini açıkladı. 

Enerji fiyatları 10 kat arttı

Dünyada son dönemler enerji fiyatlarının 10 kata artması sebebiyle ürünlerinde maliyetlerinde artışların kaçınılmaz olduğun aktaran Erdoğan, bununla birlikte açgözlülük ve fırsatçılığında arttığını bu karşı olarak ise Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçu ile ilgili cezaları yükselttiklerini sözlerine ekledi.

Asgari ücrete zam var mı ?

Asgari ücret zammı ile ilgili olarak açıklamaya yapmayan Erdoğan, yılbaşında asgari ücretli, işçi ve memurlar maaşlarına ciddi artışlar yaptıklarına dikkat çekti. Erdoğan Haziran ayı itibariyle birlikte Aile Destek Programı gibi yeni uygulamalar başlacaklarını duyurdu.

Suriye'de 200 bin yeni konut

Suriye topraklarına uluslararası fonlardan gelen destekler ile konut inşaa ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, son olara Suriye'de 13 farklı bölgede yaklaşık 200 bin yeni konut yaptıklarını duyurdu, 57 bin briket evi tamamladıklarını aktaran Erdoğan, bu sayının önümüzdeki  dönemde 100 bine kadar çıkacağını sözlerine ekledi.Mülteciler ile ilgili süren tartışmaları değerlendiren Erdoğan, 1 milyondan fazla sığınmacının ülkelerine dönmeye gönüllü olduklarını yineledi.