Emeklinin cebini dolduran kredi müjdesi! Bu bankalar 36 ay vade ile şipşak kredi verecek

Emeklilerin cebini dolduracak finansmanlarla ilgili müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteklediği emeklilik yardımlarında 13.000 TL'ye kadar, 36 ay vadeli kredi veriliyor.

Emeklinin cebini dolduran kredi müjdesi! Bu bankalar 36 ay vade ile şipşak kredi verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla başlatılan emeklilik kampanyası kapsamında 36 aya kadar 13 bin TL'ye kadar kredi sağlanacak. Kampanya kasım ayının son gününe kadar devam ediyor.

Kimler faydalanacak?

Hazırlanan bu kampanyadan faydalanmak için bankanın bireysel müşterisi olmanız ve geçmişte düzenli kredi veya kredi kartı ödemesi yapmış olmanız gerekmektedir. Kamu bankalarından emekli maaşı alan vatandaşlar başvurularını doğrudan şubeden veya bankanın mobil uygulaması üzerinden yapabilecek.

13.000 TL'ye kadar, 36 ay vadeli kredi

13.000 TL olan kredi tutarı devlet desteği ile 100.000 TL'ye kadar artırılabilmektedir. 50.000 TL'den başlayan kredilerde vade seçeneği 36 ay, 100.000 TL'ye kadar kredilerde ise 24 ay vade seçeneği belirlendi.

Krediye nasıl başvurabilirim?

Bankanın özel müşterisi iseniz mobil uygulamadan ya da şubeden kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kredi başvurusu için gereken belgeler ise şu şekildedir;

Kimlik Belgesi

İkametgah ve gelir belgesi

Maaş bordrosu ile kullanılan bir kredi kartının ekstresi

Kredi başvuru koşulları

Kampanyadan yararlanabilmek için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekmektedir:

- 18 yaşından büyük olmak

- TC vatandaşı olmak

- Bir bankanın bireysel müşterisi olmak

- 1200 veya daha yüksek kredi puanına sahip olmak

Banka kredilerini ve kredi kartı borcumu düzenli olarak ödüyor olmak.

Kampanya kapsamında kullandırılan kredilerin faiz oranları piyasa koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Ancak devlet desteği nedeniyle faiz oranları daha düşük. Ayrıca kredinin geri ödeme süresi 36 aydır.