Emeklilere 15 Kasım'a Kadar 5000 TL İkramiye Ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye müjdesini duyurdu ve şimdi ödemelerin ne zaman yapılacağı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ödemelerin 15 Kasım’a kadar tamamlanacağını belirtti.

Emeklilere 15 Kasım'a Kadar 5000 TL İkramiye Ödemesi!

Işıkhan, "Çalışmalarımızın sonuna geldik ve ödemelerin kasımın 15'inden önce tamamlanması olasılığı yüksek" dedi.

Toplam Maliyet 61 Milyar Lira Olacak

Bu kapsamda, 12,2 milyon emekliye yapılacak olan ikramiye ödemelerinin toplam bütçe maliyetinin 61 milyar lira olacağı açıklandı.

2023/06/14/para11.jpg

Hangi Emekliler Yararlanacak?

İkramiye ödemesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanları kapsayacak. Ödemeler, emeklilerin maaş hesaplarına yatırılacak.

Ancak, 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında herhangi bir tarihte sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, çalışanlar ve faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı alanlar, bu aylıklarının kesilmeden sürdürülmesi şartıyla, ilgili düzenlemede belirtilen iş yerlerinde çalışanlar bu ödemeden yararlanamayacaklar.

Ödeme Prosedürü

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en yüksek ödeme miktarını sağlayan bir dosya temelinde ödeme yapılacak.

Yanlış Yapılan Ödemeler

Yanlışlıkla yapılan ödemeler, ilgili kişinin mevcut gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek geri alınacak. Eğer bu tür gelir veya aylıklar mevcut değilse, genel hükümlere göre geri alınacaktır.