Dolar ve altın almadan önce dikkat! İçerden bomba bilgi sızdırıldı

Merkez Bankası'nda yapılacak olan toplantı için heyecanlı bekleyiş başladı. Türkiye'nin gündeminde yer alan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan için durumun ne olacağı merak konusu oldu. Merkez Bankası'ndan bankacılık kulislerine sızan son bilgiler haberimizde.

Dolar ve altın almadan önce dikkat! İçerden bomba bilgi sızdırıldı

TCMB yarın yapılacak toplantı üzerine büyük olasılıkla beraber 250 baz puan faiz artışı görülürken göstergede faizi 45 puan olarak belirlendi. Kurulda yer alan Hafize Gaye Erkan’ın yerine Başkan adayı olarak gösterilen Cevdet Akçay’ın ise 500 baz puan istediği iddiaları ortalığa atıldı. Fakat diğer üyelerin de 250 baz puanı yeterli bulduğu bilgileri gündeme damgasını vurdu.
dolar
DOLARDA SON DURUM
Dolar üzerinde yükselişler yaşanırken ekonomik yönetim kurulu ise dolar hakkında 32-33 seviyelerinde tutulması gerektiğini hedeflemektedir. Ocak ayı enflasyon yüzde 6'ya yakın olarak gelmesi mümkün. Bu durum karşısında ise Merkez Bankası doları kontrol altına almak için çalışmalara başlamak zorunda kalır.
Doların yerel seçimlere kadar 33 TL'nin altında tutulması gerektiğini belirterek seçim sonrasında ise sert devalüasyon yerine daha hızlı yükselişle 37 TL'ye kadar yükseleceği belirtildi.

MEVDUAT FAİZ ORANI

45-50 bandında yer alan mevduat faiz oranlarıyla likidite fazlalığından ötürü bankalar TL mevduat faizinde düşüşe gidildi. Fakat seçim sonrasında Merkez Bankası depo alım ihaeleriyle beraber bu fazlalığa gidilirken o zaman evduat faizlerinin çok rahat 50'inin üzerinde görülmesi mümkün.

Merkez Bankası üzerinde kısa süreli olarak baz etkileri oluşurken enflasyonla beraber faizler düşürülür. Bunun gerçekleşmesinde Türkiye'de yeni ekonomik kıyameti olabileceğinin sinyalleri verilir.