Dolar kurunun şakkadanak düşeceği tarihi açıkladı! Elinde 10 doları olanlar bile o tarihi bekliyor!

Dolar yatırımcılarına kötü haber! O tarihte dolar düşüyor! Tüm detaylar haberimizde.

Dolar kurunun şakkadanak düşeceği tarihi açıkladı! Elinde 10 doları olanlar bile o tarihi bekliyor!

Piyasa hareketliliği devam ederken uzmanlar dolar kuru ile ilgili sık sık açıklama yapıyor. Dolar kurunun düşeceği tarih açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOLAR KURU BU TARİHTE DÜŞÜYOR

Dolar kurundaki yükseliş devam ederken yatırımcılar ve vatandaşlar doların düşeceği tarihi araştırmaya devam ediyor. Ünlü Ekonomist Robin Brooks tarafından yapılan açıklamalara göre İsrail ve Filistin savaşı sebebiyle dolar kurunun yükselmesinin normal olduğunu ancak TL serbest dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanabileceğini belirtti. Bunun yalnızca ilk tepki olacağını belirten Brooks TL'nin ilerleyen zamanlarda daha fazla değer kazanacağını ve doların 21 TL seviyelerine düşeceğini belirtti. 

dolar kurunun düşeceği tarih açıklandı

Brooks Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalarla yabancı yatırımcıların ülkeye döneceğini ve doların düşmeye başlayacağını da belirtti. Brooks sosyal medya hesabından dolar kuru ile ilgili şu paylaşımı yaptı; 'TL için gerçeğe uygun değer 21 TL'dir. Bu birçok insana çılgınca geliyor olabilir ama TL'nin serbest dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanır. Ancak bu yalnızca ilk tepkidir. TL daha sonra güçlenir, Türkiye'de derin bir değer bulunuyor.'

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.