Dolar kurunun 15 TL biden yükseleceği tarihi açıkladı! Selçuk Geçer piyasaları karıştıracak

Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin yeni tahminlerde bulundu. Geçer, doların aniden 17 TL birden yükseleceğini söyledi. Elinde dolar olan yatırımcılara seslenen ünlü ekonomist, yaşanan döviz krizine dikkat çekti ve yatırımcılarla ek bilgiler paylaştı. Detaylar burada…

Dolar kurunun 15 TL biden yükseleceği tarihi açıkladı! Selçuk Geçer piyasaları karıştıracak

Ünlü finans uzmanı Selçuk Geçer, merkez bankasının döviz kuru üzerinde baskı kurduğuna dikkat çekerek, TCMB'nin döviz müdahale sürecini tamamladığını ve döviz kurunu dengelemek için döviz satışını askıya aldığını açıkladığını ancak müdahalenin "önemli" olduğunu söyledi.

Önce 45 TL, sonra 60 TL

Selçuk Geçer yeni bir tahmin açıkladı. Merkez Bankası'nın döviz kuruna müdahale ettiğini öne sürerek, enflasyon ve işçi ücretlerinin merkez bankası yönetimiyle doğru orantılı olmadığını, Türkiye'nin birikimli enflasyon sorunu yaşadığını söyledi. Geçer'in tahminlerine göre ise 25 baz puan gibi ir faiz artırımı yönünde. Son faiz artırımının 2023 yılında olacağını belirten uzman isim, yüksek faizlerin 2024 yılında da bir süre daha devam edeceği görüşünü paylaştı.

Dolar kurunun 15 TL biden yükseleceği tarihi açıkladı! Selçuk Geçer piyasaları karıştıracak

Ekonomi politikalarından kaynaklanan artışın 31 Mart'tan sonra hızlanacağına dair haberler de geldi. Parasal sıkılaştırma sürecine girdiği söyleyen Selçuk Geçer, Türkiye'nin bu süreçte büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor. Geçer ayrıca 31 Mart seçimlerinde dolar kurunun 35 TL'ye çıkacağını söyledi.

Selçuk Geçer, , döviz kurunda 28 Mayıs'takine benzer bir patlama yaşanacağına dikkat çekerken dolar kurunun gerçek değerinin de 45 TL olduğunu söyledi. Ünlü ekonomist, 2024 yılındaki enflasyon nedeniyle doların Haziran 2024 itibarıyla 60 TL'ye çıkacağını vurguladı.