Doğalgaz faturasını ödeyemeyenlere kallavi destek! 3500 TL yardım başvuruları açıldı

İhtiyaç sahiplerine ödenecek doğalgaz desteğinin miktarı ve ödeme planına ilişkin yeni bir açıklama yayımlandı. Bakan Göktaş detayları açıkladı. Göktaş, ihtiyaç sahibi olan hanelere düzenli doğalgaz tüketimi desteği kapsamında yeni yılın ilk ödeme işlemlerinin başladığını, Ocak ayında 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL dağıtıldığını duyurdu. Peki doğalgaz teşviklerinden kimler yararlanıyor? İşte yanıtı..

Doğalgaz faturasını ödeyemeyenlere kallavi destek! 3500 TL yardım başvuruları açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, düzenli doğalgaz tüketimine yönelik destek başvurularının e-devlet üzerinden yapılmaya devam edeceğini, destekten yararlanmak isteyenlerin de bakanlık tarafından sağlanan ekran üzerinden gerekli bilgileri girerek başvuru yapabileceğini söyledi.

Bakan Göktaş, düzenli doğalgaz tüketimi destek programına geçişle birlikte ihtiyaç sahibi olan vatandaşların artık her ödeme dönemi için destek programına ayrı ayrı başvurmalarına gerek kalmayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın ikamet ettikleri haneye ait olan faturalarını ödeme yerlerine ibraz etmeleri sonrasındaa, ikamet etmiş oldukşarı ilçeye karşılık olarak gelen tahsisat tutarı üzerinden düzenli bir şekilde olarak yararlanabilecek”

Bakan Göktaş, hanelerin ısı haritasına göre belirlenen düzenli doğalgaz tüketim destek ödemesi olarak yıllık 1.500 ila 3.500 TL arasında ödeme yaptığını belirterek, “Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili ödemeler başladı. Bu çerçevede Ekim/Kasım/ Aralık aylarına ilişkin Ocak ayının ödeme sürecinde 383 bin hane için toplamda 304,5 milyon TL tutarında ödeme gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Doğalgaz faturasını ödeyemeyenlere kallavi destek

Doğalgaz üretiminden kimler yararlanıyor?

Düzenli doğalgaz tüketimi destek programından yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin;

- TC vatandaşı olması,

- E-devlet kapısı üzerinden destek programlarına başvuru yapması,

- Doğalgaz temini olan bir ilçe/şehirde ikamet etmek,

- Ev adresinizde kontörlü veya faturalı sayaca bağlı doğalgaz aboneliğinizin olması,

- Ödenecek faturanın mesken abone grubu içerisine dahil olması,

- Talep kararları sorumlu SYD Vakfı tarafından verilmesi.