Bu Bankalar 5 bin 500 Liradan Az Maaş Alana Haciz Uygulamayacak

Türkiye Katılım Bankaları Birliği aldığı karar ile birlikte aylık geliri 5 bin 500 TL 'den az olan müşterilerine haciz kararı uygulanmayacağını duyurdu..

Bu Bankalar 5 bin 500 Liradan Az Maaş Alana Haciz Uygulamayacak

Bu Bankalar 5 bin 500 Liradan Az Maaş Alana Haciz Uygulamayacak

2022 yılı Temmuz ayı asgari ücretinin 5 bin 500 TL olarak belirlenmesinden sonra milyonlarca işçi Temmuz ayı maaşlarını yeni zamlı asgari ücret tutarına göre önümüzde ki haftalarda almaya başlayacaklar. 

Öte yandan asgari ücret ile geçimini sağlayan binlerce vatandaş bankalardan çeşitli sebeplerle aldıkları krediler sebebiyle davalık. Sonuç olarak binlerce asgari ücretli vatandaş için  icra takibi ve haciz söz konusu. Durum böyle olunca Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), dar gelirli vatandaşları bir nebze olsun rahatlatmak için yeni karar aldı.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) tarafından alınan karara göre, birlik çatısı altında bulunan katılım bankaları kendi alacakları için geçerli olmak üzere; aylık geliri asgari ücret veya altında olan borçluların hesaplarına yatan ücret ve maaşı haczedemiyor. Bu kişilerin hesaplarına yatan sosyal yardımlar da haczedilemiyor ve borçların tahsilatında kullanılamıyor.

Hangi Katılım Bankaları Bu Karara Uyacak ? 

Emlak Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası,Türkiye Finans Katılım Bankası,Vakıf Katılım Bankası,Ziraat Katılım Bankası