Bakanlık milyonlarca kişiye 1500 TL destek ödemesi yapacak! TCKN 0,2,4,6 ile bitenler dikkat

Ekim ayının sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere yönelik tarımsal destek fonlarını duyurmaya devam etti.

Bakanlık milyonlarca kişiye 1500 TL destek ödemesi yapacak! TCKN 0,2,4,6 ile bitenler dikkat

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün çiftçilere Ekim ayı dördüncü tur tarımsal destek ödemelerinin yapıldığını duyurdu.

Tarımsal destek ödemesi bitkisel ürünler için sigorta desteği, bireysel sulama destek bedeli, hayvan hastalıkları tazminat desteği, kırsal kalkınmaya yönelik yatırım desteği, uzman proje desteği ve toprak analizi desteği olmak üzere 6 alt başlıktan oluşmakta olup toplam tutar 1 milyar dolara ulaşıyor. Bu kapsamda 167 milyon 557 bin TL bedel ise ülke genelindeki çiftçilere dağıtılacak. Bu nedenle Tarım, Orman ve Orman Bakanlığı'nın ekim ayında yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor. Bakanlık ayrıca resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında da yardımlara ilişkin bilgiler yayınlıyor.

Tarım Bakanlığı destekleri Ekim 2023'te artacak..

Tarım Bakanlığı destekleri Ekim 2023

Ekim ayında üreticilere 4 farklı tarımsal destek ödemesi dışında 11,2 milyar TL tutarında mazot ve gübre desteği de sağlandı. Üreticiler tarımsal destekleme fonlarındaki gelişmeleri yakından takip ederken, bakanlığın resmi internet sitesinde ekim ayı sonunda verilen ayçiçek yağı desteğine ilişkin bilgilendirme açıklaması yayınlandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre 26 Ekim 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bu yıl tek seferlik yüzde 50'lik artışla ayçiçek yağına ödenen destek miktarı ton başına 1000 TL'den 1500 TL'ye çıktı.

Tarım Bakanlığı Kasım 2023 Tarımsal destek

Ekim ayı boyunca ülke genelindeki çiftçilere farklı alt grupları kapsayan tarımsal destek ödenekleri belirli bir takvime göre yapılırken, 11. ay da hızlandırılmadan yeni desteklerin sağlanması bekleniyor. Bu konuyla ilgili bilgiler Bakanlığın resmi internet sitesi ile birlikte sosyal medyada yayınlanacak ve Kasım ayında tarımsal destek fonları çiftçilere dağıtılacak.