Bakanlık başvuran ailelere 50.000 TL yardım yapacak! Başvuru şartlarına uyan herkes yararlanabilecek

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı müjdeledi! O şehirlerdeki ailelere tam 50 bin TL yardım ödemesi yapılacak. Peki bu yardımdan faydalanmak için gerekli koşullar neler? İşte cevabı ve başvurular...

Bakanlık başvuran ailelere 50.000 TL yardım yapacak! Başvuru şartlarına uyan herkes yararlanabilecek

Son günlerde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen şiddetli depremlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından depremzedelere yönelik yeni bir yardım programı açıklandı.

Bakanlık, depremden zarar gören ve belirli şartları karşılayan vatandaşlara 50.000 TL tutarında nakdi yardımda bulunacağını duyurdu. Yardımdan yararlanmak için başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi.

Yardımdan faydalanmak isteyenlerin Türkiye'de ikamet etmeleri, hane gelirlerinin asgari ücretin üçte birinden az olması ve tapuda ev sahibi olmamaları gibi koşulları karşılamaları gerekiyor.

depremzede destek ödemesi

Başvuru sürecinin ardından Bakanlık tarafından değerlendirme yapılacak ve hak sahiplerine PTT aracılığıyla ödemeler gerçekleştirilecek. Böylece depremzede vatandaşlar acil ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Ayrıca Bakanlık, barınma, gıda, sağlık, eğitim ve ulaşım desteği sunarak depremzedelerin yaralarını sarıyor. Yeni yardım programı ile de dayanışma ruhunun gücü bir kez daha gösterilmiş oluyor.