Bakanlığa başvuran 24 ay 7.250 TL yardımı kapacak! e-Devlet başvuru ekranı açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yeni sosyal yardım imkanları sunmayı planlıyor. Aile Destek Paketi kapsamında aylık 2000 TL tutarındaki ödeme, dar gelirli hanelere rahatlık sağlayacak. Destekten nasıl faydalanacağınızı görmek için başvuru gereksinimlerine ve ayrıntılarına haberimizin detaylarından göz atabilirsiniz.

Bakanlığa başvuran 24 ay 7.250 TL yardımı kapacak! e-Devlet başvuru ekranı açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ve aynı zamanda htiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardım seçenekleri sunmaya devam etmekte. Evde bakım ödeneği, engelli aylığı, 65 yaş maaşı, aile destek paketi ve sosyo-ekonomik destek yardımı gibi çok çeşitli seçenekler, nüfusa yeni bir soluk getirecek destek hizmetleri arasında yer alıyor. Bakanlıktan yapılan son açıklamada 2024 yılından itibaren ihtiyaç sahiplerine ayda 2 bin TL tutarında yeni sosyal yardım tutarı yönlendirilecek. Peki bu yardımdan kimler yararlanacak ve gereksinimleri neler? İşte detaylar..

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu sosyal yardım olanakları"

Bakanlık, Türkiye'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarına çeşitli sosyal yardım seçenekleri sunuyor. Harika bir destek seçeneği Aile Destek Paketi'dir. Bakanlığın başlattığı ve bir yıl boyunca ödemesi yapılan aile destek paketi 2000 TL tutarında hesaba aktarılacak. Aylık 2000 TL tutarındaki yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar için de şartlar ve detaylar netleşti.

"Aile Destek Paketi almak için gerekenler"

Bakanlığa başvuran 24 ay 7.250 TL yardımı kapacak! e-Devlet başvuru ekranı açıldı

Türkiye'de Aile Destek Paketi kapsamında destek almak isteyenlerin Bakanlık tarafından belirlenen başvuru koşullarını sağlaması gerekiyor. En önemli şart, hanenin kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin üçte birlik miktarından az olmasıdır. Ayrıca bakanlık çocuklu ailelere yönelik ek destekler de oluşturdu.

Aile Bakanlığı'nın sağladığı ödenekte 2024 yılı içerisinde aylık 1900 TL olarak ödenecek. Aile ödeneği bu miktara bakım masraflarıyla ulaşıyor ama elektrik kullanım yardımları, doğalgaz tarifeleri gibi bakım masrafları da bu rakamı artırıyor. Ancak ailelere sağlanan yardım miktarının ortalama 2000 TL olduğu söylenebilir.

Ocak 2024 Aile Destek Paketi yardımları ne zaman ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemeleri her ayın belirli günlerinde alıcılara ödeniyor. Ocak 2024'e ait destek 15 Ocak'ta başlayacak ve TC kimlik numaranıza bağlı olarak 31 Ocak'a kadar devam edecek. Aile Destek Paketi ödemesi PTT ya da Ziraat Bankası'na ait IBAN numarası üzerinden yapılmaktadır.