Araç sahiplerine yandım Allah dedirten ceza! Tam 32 bin TL ödeyecekler

Araç sahiplerini ilgilendiren haber gelirken cezalarda güncellemeler yapıldı. İçişleri Bakanlığından araç sahiplerine dikkat çeken bir uyarılarda bulunurken 2.170 TL ceza kesileceği açıklandı.

Araç sahiplerine yandım Allah dedirten ceza! Tam 32 bin TL ödeyecekler

İçişleri Bakanlığı trafikle hakkında yeni düzenlemeleri duyururken 1 Ocak 2024 ve sonrası tescil edilen araçlar üzerinde yeni yönetmeliğin hatırlatıldığı açıklamada plakadaki usulsüzlükler üzerine ceza kesileceği açıklandı.

2.647 TL sahte plaka kullanımları için 32.170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası kesiliyor. Sahte ya da APP kullanılması durumunda, derhal bu plakaların çıkartılması ve devlet tarafından açıklanan durumlarla beraber standartlara uygun plakaların kullanılmaya başlanması gerektiği yönünde açıklamalar yapıldı.

plaka cezaları
APP kullanımı devam edenler için 2.647 TL, sahte plaka kullananlar için 32.170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı bilgisi verildi. Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyulması hakkında uyarılar yapıldı.