Arabayı garaja çektirecek vergi geliyor! Kimse bunu ödemek istemeyecek

Yeni yılla beraber araç sahiplerini ilgilendiren haberler peş peşe gelirken KDV, ÖTV, MTV gibi vergilerin yanı sıra yeni bir vergi daha açıklandı. İşte tüm detaylar...

Arabayı garaja çektirecek vergi geliyor! Kimse bunu ödemek istemeyecek

Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın Orta Vadeli Programı'ndaki Yeşil Dönüşüm üzerindeki bilgilerde geniş araç sahiplerini direkt olarak ilgilendiriyor. Küresel iklim değişikliğinden ötürü, dünya genelinde düşük karbonlu ekonomiye geçiş ivme kazandırılmaktadır.

Kiraların zor ödeme noktasına gelinirken ekonomik krizle uğraşan milyonlarca araç sahibi için yeni vergi haberi geldi. KDV, ÖTV, MTV gibi vergilerin yanı sıra yeni bir vergi daha gündeme gelmiş durumda. İktidarın KAV (Karbon Vergisi) kısaltmalı yeni bir vergi çıkartılması hakkında çalışmalar yapıldığı bilgisi verildi. Gazeteci Turhan Bozkurt, sosyal medya üzerinden yayınlandığı açıklamalarda Karbon Vergisi'nin kısa süre içerisinde uygulanacağı belirtilerek Maliye'de bu vergi için hazırlıkların olduğu açıklandı.

araba vergileri
KARBON VERGİSİ ÖZELLİKLERİ
Sera gazı salınımını azaltma çabalarının bir parçası olurken uygulanacak olan vergi türünde bu vergi, bir ürünün üretimi, tüketimi ya da ithalatı zamanında ortaya çıkan karbondioksit emisyonlarına dayanır. Vergi tutarı, ürünün karbon ayak izine bakılarak hazırlanırken temel hedef çevreye verilen zarar karşısında ve çevre dostu üretim ve tüketim durumlarına karşılık veriyor.