81 ildeki öğretmenlere müjde! Yüzde 25 zam kararı alındı: İşte yeni ücretler

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri yüzde 25 zamlandı. işte detaylar....

81 ildeki öğretmenlere müjde! Yüzde 25 zam kararı alındı: İşte yeni ücretler

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE ZAM MÜJDESİ

Ücretli öğretmenlere Cumhurbaşkanlığı kararı ile zam yapıldı. Yüzde 25 oranında maaşlarında iyileştirme yapılan ücretli öğretmenler bundan sonra yüzde 25 farklı maaş alacak. Kadrolu öğretmenlere göre maaşları oldukça düşük olan ücretli öğretmenlerin maaşlarında bir düzenleme yapıldı. İşte detaylar….

öğretmen

Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında çalışan ücretli öğretmenlerin ders ücretlerinde artış sağlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış yapıldı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ÜCRETLERİNE İYİLEŞTİRME

'Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin' Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri yüzde 25 arttırımlı olacak. Bunun yanı sıra alan farkına bakılmaksızın eğitimin geliştirilmesi ve içerik üretiminin yüksek olması için Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu görevleri karşılığında yararlandırıldıkları ek ders ücreti haftada 9 saat artırıldı.