5 Bin TL Emekli İkramiyesi Heyecanı: SSK, BAĞ-KUR Cumhuriyet Bayramı Ödeme Tarihleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, 5 bin TL olarak belirlendi. İşte bu ödemenin ne zaman yapılacağı ve kimlere verileceği hakkında detaylar:

5 Bin TL Emekli İkramiyesi Heyecanı: SSK, BAĞ-KUR Cumhuriyet Bayramı Ödeme Tarihleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müjdesi: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi 5 Bin TL Olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Şartları

Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmak adına sunulan 5 bin TL değerindeki ikramiye, emeklilere özel bir jest olarak sunulacak. Ancak, bu ikramiye için belirli şartlar mevcuttur:

1. Fiilen Çalışmamış Olma Şartı

Emekliler arasında, hala aktif olarak bir işte çalışanlar bu ödülden faydalanamayacaklar.

2. 31 Ekim'e Kadar Başvuru

1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında, sosyal güvenlik destek primine tabi olan herkes, çalışıyor olsun ya da faaliyette bulunsun, aylıklarından herhangi bir kesinti olmadan bu ikramiyeden yararlanabilecekler.

İkramiyenin Hesaba Yatırılma Tarihi

Emeklilere yönelik bu 5 bin TL ikramiye, Kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Dolayısıyla, Cumhuriyet Bayramı'na yaklaşırken emekliler, bu ek ödemeyi Kasım ayında alacaklar.

2023/06/14/para17.jpg

Fiilen Çalışan Emekliler Kimdir?

"Fiilen çalışan emekli", resmi olarak emekli olmuş bir bireyin hala bir işte çalışmaya devam ettiği durumu ifade eder. Kişi, emekli aylığı almaya hak kazanmış olsa da hala bir işte çalışıyorsa, bu durumda bu kişi "fiilen çalışan emekli" olarak kabul edilir.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara İkramiye

Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler. Bu ikramiye ödemesi, hakediş oranına göre hesaplanacaktır:

  • Dul ve çocuksuz olanlara yüzde 75 oranında.
  • Dul ve çocuklu olanlara yüzde 50 oranında.
  • Yetimlere yüzde 25 oranında ödeme yapılması bekleniyor.

Örneğin, dul olup çocuğu olmayan bir kişi 3,750 TL, dul olup çocuğu olan bir kişi 2,500 TL, yetimler ise 1,250 TL ikramiye alabilecekler.