Yaz geldi reçel kazanları kaynıyor! Kayısı reçelini bu yöntemle deneyin

Yazın gelişiyle resmen reçel sezonu başladı. Kayısı reçeli sevenler için kayısı reçelinin püf noktalarından size bahsetmek istiyoruz. İşte, kayısı reçeli yapılış aşaması...

Yaz geldi reçel kazanları kaynıyor! Kayısı reçelini bu yöntemle deneyin

Yazın gelmesiyle birlikte resmen reçel yapma mevsimi geldi! Kayısı reçeli sevenler için, mükemmel kayısı reçeli yapmak için bazı ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşmak istiyoruz. İşte kayısı reçeli yapmak için adım adım süreç...

Kayısı reçeli, tostta, yoğurtta veya hamur işleri için dolgu olarak tüketilebilen lezzetli ve çok yönlü bir kremadır. Kendi ev yapımı kayısı reçelinizi yapmak, lezzeti ve tatlılığı damak zevkinize göre özelleştirmenize olanak tanıyan ödüllendirici ve tatmin edici bir deneyimdir.

Başlamak için taze, olgun kayısılara ihtiyacınız olacak. En sulu ve en tatlı olacakları için hoş kokulu ve dokunuşu hafif yumuşak kayısıları seçin. Kayısıları iyice yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Daha rustik bir reçel için kabukları açık bırakmayı veya daha pürüzsüz bir doku için soymayı seçebilirsiniz.

Daha sonra kayısıları küçük parçalar halinde doğrayın ve büyük, kalın tabanlı bir tencereye koyun. Tencereye şeker, limon suyu ve biraz su ekleyin ve karışımı orta ateşte kaynatın. Yapışmayı ve yanmayı önlemek için karışımı ara sıra karıştırın.

Kayısı reçeli

Karışım piştikçe kayısılar parçalanacak ve doğal pektinlerini serbest bırakacak ve bu da reçelin koyulaşmasına yardımcı olacaktır. Reçeli istediğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin, soğutulmuş bir tabağa az miktarda kaşıklayarak test edin. Parmağınızla ittiğinizde sıkışma kırışırsa hazırdır.

Reçel bittikten sonra ocaktan alın ve sterilize edilmiş kavanozlara aktarmadan önce biraz soğumaya bırakın. Kavanozları sıkıca kapatın ve buzdolabında saklamadan önce reçelin tamamen soğumasını bekleyin.

 

Kayısı reçeli yapmak, lezzetli ve çok yönlü bir yayılma sağlayan basit ve keyifli bir işlemdir. Bu adımları izleyerek ve farklı tatlar ve dokular deneyerek, tüm yaz boyunca tadını çıkarmak için mükemmel kayısı reçelini oluşturabilirsiniz. Öyleyse neden bu sezon kendi kayısı reçelinizi yapmayı denemiyorsunuz ve bu tatlı ve keskin ikramla damak tadınızı memnun etmiyorsunuz?