Valilik tamamen yasakladı! Artık asla yapılamayacak: O ile duyuruldu

Edirne Valiliği, az eşya barındıran ve az yer kaplayan, ‘Tiny house’ olarak adlandırılan sabit ya da mobil küçük evlerle ilgili yeni bir adım attı. İşte ayrıntılar…

Valilik tamamen yasakladı! Artık asla yapılamayacak: O ile duyuruldu

Ekonomik avantajları nedeniyle popülerleşen, az yer kaplayan ve hem sabit hem de mobil olarak kullanılabilme özelliğine sahip 'tiny house’lar ile ilgili olarak Edirne Valiliği bir dizi önlem aldı. Yerel yönetim, bölgedeki muhtarlara bir genelge yayınlayarak bu tür evlerin kullanımını yasakladı.

TİNY HOUSE

TARIM ARAZİLERİNİN MUHAFAZASI İÇİN ÖNLEMLER

Edirne’nin değerli tarım topraklarını muhafaza etme amacı güden Edirne Valisi Yunus Sezer, küçük evler ve yasadışı yapıların inşasına izin verilmeyeceğini belirtti.

KEŞAN VE ENEZ’DE YERİNDE İNCELEME

Vali Sezer, Keşan ve Enez bölgelerinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında, küçük evler ve kaçak yapılar konusunda bölge muhtarlarına net talimatlar içeren bir genelge gönderildiğini ifade etti.

“HER ZİYARETİMDE YENİ YAPILAR BİTİVERİYOR”

Tiny house yapılarının sayısındaki artışa dikkat çeken Sezer, ziyaretlerinde bu tür yapıların hızla çoğaldığını gözlemlediğini söyledi.

TİNY HOUSE HAKKINDA

40 YAPIYA MÜDAHALE

Geçtiğimiz hafta 40 adet tiny house yapısının kaldırıldığını açıklayan Sezer, bu tür yapıların inşasına bundan sonra da göz yummayacaklarını vurguladı.

“HERKES YAPARSA BAŞA ÇIKAMAYIZ”

Vali, bölgenin plansız yapılaşmasına izin verilemeyeceğini, gelecek nesillere temiz bir Saros Körfezi, Keşan ve Enez bırakılması gerektiğini belirtti. Herkese izin verilirse sorunların üstesinden gelinemeyeceğini ve bu konuda yasal dayanakları olduğunu ifade etti.