TYP’lilere müjde duyuruldu! Geçici işçiler daimî kadroya transfer oluyor

İŞKUR'dan müjdeli haber geldi! TYP'liler kadrolu olabilecek! Detaylar haberimizde.

TYP’lilere müjde duyuruldu! Geçici işçiler daimî kadroya transfer oluyor

Toplum Yararına Program çalışanlarının yüzünü güldürecek haber geldi. Hükümet, TYP'de çalışanların daimi kadroya alınacağını belirtti. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

TYP'LİLERE MÜJDE

Hazine ve Maliye Bakanlığıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde, TYP kapsamında çalışan geçici personel istihdam süreçleri tekrardan düzenlenecek. Bununla beraber Geçici şekilde çalışanlar sürekli personel olmaya hak kazanacaklar. Bununla beraber TYP personeli kalıcı bir işe sahip olacak. Hükümetin bu kararı almasındaki amaç toplum yararına yapılan çalışmalarını mühim olmasını ve katkısının altını çizerken bunun yanı sıra geçici çalışan kişilerin kalıcı çalışmaları için çözümler üretmektedir.

TYP'lilere Müjde

Bu yapılan çalışma herkes için önemli bir adım olacak. Bu karar hem geçici olarak çalışan işçilerin hem de ailelerinin geleceği için önemlidir. Bu düzenlemeyle beraber TYP'de çalışan kişilerin daha düzenli bir işi olması ve toplum yararına yapılan çalışmalara daha güçlü biçimde katkı sağlaması amaçlanıyor.