Tırnak şekliniz kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor! Sizin ki hangisi hemen bakın

Uzun, oval, badem ve geniş... Tırnak şeklinizin karakterinize yönelik özellikleri anlattığını biliyor muydunuz? Karakter özelliklerinden hayata bakış açısına kadar gösteren tırnak şekliniz ne anlatıyor? İşte tırnak şeklinize göre karakter testi...

Tırnak şekliniz kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor! Sizin ki hangisi hemen bakın

El, parmak ve tırnak şekline göre karakterinizde bazı özelliklerinizin belli olabileceğini biliyor muydunuz? Son dönemlerde aktarılan araştırmalar, tırnak şeklinin kişilik hakkında ipuçları verdiğini ortaya koydu! Uzun tırnak, lale tırnak, gül tırnak, geniş tırnak ve oval tırnak olmak üzere çeşitli şekillerdeki tırnağın aslında karakter özelliklerini belli ettiği anlaşıldı. Peki nasıl? Tırnak şeklimiz karakterimizle ilgili ne söylüyor? Hangi tırnak şekli hangi özelliklerin habercisi? 

Son dönemde yapılan araştırmalar, tırnak şeklinizin kişiliğiniz hakkında ipuçları verdiğini ortaya koyuyor. Tırnak şeklinize göre kişilik özelliklerinizi ortaya çıkaran bu test, sizinle ilgili bilinmeyen yönleri keşfetmenize yardımcı olabilir. İşte tırnak şeklinize göre karakter özellikleriniz... 

Uzun tırnak: Yaratıcıdır! 

Uzun tırnaklara sahip olan kişiler genellikle yaratıcı, hayal gücü geniş ve titizdir. Bu bireyler sakin, bağımsız ve pragmatik bir yaklaşım sergilerler. Sağ beyinleri sol beyinlerinden daha aktif olabilir, bu da onları mantıklı düşünebilme yeteneğiyle dengeler. Detaylara önem veren bu kişiler, genellikle romantik ve duygusaldır. Sosyal becerileri gelişmiş olup, kontrolü elinde tutmayı severler. Karar vermeden önce her iki tarafı da değerlendirme eğilimindedirler. Yüksek bir sorumluluk duygusuna sahiptirler, ancak stresli durumlarda bencil ve dar görüşlü olabilirler.

tırnak şekli

Geniş tırnak: Açık fikirlidir! 

Geniş tırnaklara sahip olan kişiler doğrudan ve açık fikirli olarak bilinirler. Fikirlerini filtresiz ifade eden bu bireyler, zaman zaman tartışmacı ve asabi görünebilirler. Empati yapma konusunda daha fazla çaba göstermeleri gerekebilir. Duygusal insanlarla anlaşmakta zorluk çekebilirler ve sorunları hızla çözme eğilimindedirler. Analitik bir yapıya sahip olup, kritik durumlarda soğukkanlılıklarını korurlar.

Yuvarlak/oval tırnak: Drama queen! 

Yuvarlak veya oval tırnaklara sahip kişiler dramatik, yaratıcı ve pozitif bir tutum sergilerler. Sosyal becerileri güçlü olup, çevrelerinde popüler olmayı severler. Akışa bırakmayı tercih eden bu bireyler, başkalarını mutlu etmek için çaba gösterirler. Esnek ve hassas olan bu kişiler, eleştirileri ciddiye alırlar ve basit zevklerle mutlu olurlar. İnsanlarla kolayca anlaşabilir ve eğlenceli bir kişilik sergilerler.

Kare şekilli tırnak: Fazla cesur! 

tırnak şekli

Kare tırnaklara sahip kişiler güçlü, ciddi ve cesur bir kişilik sergilerler. Kararlı ve maksatlı olan bu bireyler, iş ve hedefleri konusunda taviz vermezler. Sosyal ortamlarda soğukkanlı ve yaklaşılması zor görünebilirler. Yakın arkadaş çevresinde ise eğlenceli ve dost canlısı bir kişilik sergilerler. Bağımsızlığı seven bu kişiler, genellikle yanlış anlaşılır. Adaletsizliğe karşı tahammülsüz olup, olumsuz yönleriyle zaman zaman eleştirel ve açgözlü olabilirler.

Badem tırnak: Dürüst ve kuvvetli! 

Badem tırnaklara sahip olan kişiler güvenilir, dürüst ve hayal gücü kuvvetli bireylerdir. Duygusal açıdan hassas, nazik ve samimi olan bu kişiler, romantik ve yardımseverdir. Adaletsizlik karşısında çabuk öfkelenirler ve fikir ayrılıkları onları rahatsız edebilir. İlişkilerinde bazen yorulabilir ve iddialı olmaları gerekebilir.