TC kimlik numarasını ezberleme şekli zekanızı gösteriyor! Eğer böyle ezberlediyseniz...

TC kimlik numarasını ezbere bilen kişilerle ilgili son dakika açıklaması yayımlandı. Haberimizin detayında ezber türüne göre, zeka türleri yer almaktadır.

TC kimlik numarasını ezberleme şekli zekanızı gösteriyor! Eğer böyle ezberlediyseniz...

TC kimlik numarasını ezberleyen herkesi ilgilendiren bir açıklama yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her kişinin 11 haneden oluşan vatandaşlık numarası vardır. Çift sayıyla biten TC kimlik numaraları her vatandaşa ayrı ayrı tahsis edilmektedir. Çoğu vatandaş ise kimlik numarasını ezbere bilmektedir.

Kimlik numaralarını hatırlamanın yolu her kişi için farklıdır. Bazıları 3'er rakamlarla kimlik numaralarını hatırlarken, birçok kişinin de kimlik numaralarını aşağıda gösterilen sırayla hatırladığı görülüyor. Yapılan araştırmalara göre vatandaşların TC kimliklerini nasıl hatırladıklarına bağlı olarak farklı zeka düzeylerine sahip oldukları belirtiliyor.

EZBERLEME ŞEKLİNE GÖRE ZEKA TÜRLERİ

TC kimlik numarasını ezberleme şekli zekanızı gösteriyor

Kimlik numaralarını hatırlamanın zekayla ilişkili olduğu da ortaya çıktı. İşte ezber durumuna göre zeka türleri;

4+4+3

Kimlik numaralarını bu şekilde hatırlayan vatandaşların meraklı ve atletik bir zekaya sahip oldukları belirtiliyor. Bu kişilerin olayları sebep-sonuç açısından ele almaya çalıştıkları ve hareket halinde olmayı sevdikleri söylenmektedir. Durgunluğu sevmeyenlerin bu şekilde hatırlaması gerekir.

4+3+2+2

Kimlik numaralarını bu şekilde hatırlayan vatandaşların bir nevi kişisel, içsel ve sosyal zekaya sahip oldukları bildiriliyor. Bu kişilerin becerileri ve hedefleri birleştirip başladıkları her işte başarılı olma öngörüsüne sahip oldukları söyleniyor.

3+2+2+2+2

Bu şekilde kimlik numarasını ezberleyenlerin sosyal ve müzikal alanda bir zekaya sahip olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hem dışa dönük hem de liderlik vasıflarına sahip oldukları, iletişim içerisinde oldukları kişileri etkileyebildikleri ve ikna becerilerinin yüksek olduğu söylenmektedir.

3+3+2+3

Kimlik numaralarını bu şekilde hatırlayan kişilerin matematik ve sosyal zekalarının üstün olduğu iddia ediliyor. Analitik düşünebilen ve bu şekilde düşünme konusunda oldukça başarılı sayılan bu kişiler, derin tümdengelim veya tümevarımsal sorular sorarak doğru sonuçlara varırlar.

3+3+3+2

Bu şekilde ezberleyen kişilerin müzik ve dil zekasına sahip oldukları rapor edilmiştir. Bu kişilerin kendilerini ifade etme konusunda yetenekli oldukları ve ritim, sesler ve kalıplar hakkında düşünme konusunda iyi oldukları söyleniyor.