Tası tarağı toplayan oraya yerleşecek! İstanbullular o ilçeye taşınıyor

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan sismik aktivite kamuoyunda endişe yarattı. Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken Marmara depremi ihtimaline ilişkin önemli bir bilgi paylaştı. Görür, İstanbul Çekmeköy ilçesinin toprak yapısının çok güçlü olduğunu söyleyerek, bölgenin depreme dayanıklı bölgelerden biri olduğunu vurguladı.

Tası tarağı toplayan oraya yerleşecek! İstanbullular o ilçeye taşınıyor

Çekmeköy'ün temeli sağlam: Depreme karşı büyük avantajlı..

Prof. Dr. Naci Görür, Çekmeköy'deki toprak yapısının İstanbul'un diğer bölgelerine göre daha dayanıklı olduğunu anlattı. Görür, bölgenin toprak yapısının "dinamitle yok edilebilecek kadar sağlam" olduğunu, bu durumun deprem esnasında yapısal hasar riskini büyük ölçüde azalttığını açıkladı. İstanbul genelinde beklenilen büyük depremlerin Çekmeköy'e olası etkisini değerlendiren uzman isim, bu faydanın bölgenin sismik güvenliği açısından büyük bir artı olacağını ifade etti.

Çekmeköy'ün toprak yapısı dikkat çekici!

Son dönemde Türkiye genelinde depremlerin artması, başta İstanbul olmak üzere, beklenen şiddetli Marmara depremiyle ilgili endişeleri artırıyor. Sivas, Hatay, Denizli ile Suriye'nin Hama şehirlerinde meydana gelen depremler kamuoyunun dikkatini uzmanların görüşlerine çekti. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy bölgesindeki toprak yapısının diğer bölgelere göre depreme daha dayanıklı olduğuna dikkat çekti.

Tası tarağı toplayan oraya yerleşecek! İstanbullular o ilçeye taşınıyor

"Deprem güvenliğinde hazırlık kesinlikle şart"

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da deprem yaşanmadan önce gerekli hazırlıkların yapılmasının önemli olduğunu anlattı. Görür, bu konuda yerel yönetimlerin ve ulusal hükümetin katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekerek, altyapı sorunlarının çözülmesi, trafik sıkıntılarının önlenmesi ve ekonomik zorluklara karşı önlem alınmasının önemini vurguladı. Bu tür hazırlıklar yapılmadığı takdirde depremin etkilerinin daha da yıkıcı olabileceği konusunda uyarı yaptı.

ÇEKUT'tan anlamlı sergi!

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇEKUT), geçtiğimiz günlerde düzenlediği sergi çerçevesinde arama kurtarma çalışmalarına ilişkin anılarını kamuoyuyla paylaştı. Sergide İzmir ve Kahramanmaraş depremlerine ait eserlerin yanı sıra 17 Ağustos Gölcük depreminde çekilen ikonik fotoğraflar da yer alırken sergi, ilçenin depreme karşı hassasiyetini yeniden ortaya koydu.

"Büyük bir felaket yaşadık ama İstanbul henüz hazır değil."

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği “Depreme Dayanıklı Çekmeköy” konferansında bir konuşma yapan Prof. Dr. Naci Görür, konuşmasında 6 Şubat depremiyle ilgili olarak, bu depremlerin her ne kadar büyük yıkıma yol açsa da yüzyılın felaketi denemeyeceğini söyledi. Görür, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için İstanbul'un bir an önce deprem durumuna hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Görür, İstanbul'un henüz depreme yeterince hazırlıklı olmadığını ve sismik güvenlik konusundaki araştırmaların yetersiz olduğunu anlatırken "Bu deprem mutlaka olacak" diyerek, İstanbul depreminin Marmara Denizi'nde meydana geleceğini söyledi ve yetkililerle halk arasında iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı. Uzman isim ayrıca, aksi takdirde beklenen depremin etkilerinin daha da şiddetli olabileceği uyarısında bulundu.