Orkidelerin büyüme formülü açıklandı! Bu yöntemle büyümesi 4 5 katına çıkıyor

Bu temel orkide bakım bilgilerini dikkate alarak evinizde hem sağlıklı hem de güzel çiçekler yetiştirme şansına sahip olabilirsiniz..

Orkidelerin büyüme formülü açıklandı! Bu yöntemle büyümesi 4 5 katına çıkıyor

Orkidenizin bakımını doğru yaparsanız uzun ömürlü, muhteşem çiçekler üretebilirsiniz. Orkidelerin diğer bitkilerden farklı bakım ihtiyaçları vardır, bu nedenle orkideler hakkında biraz bilgi sahibi olmak çok fazla önem taşımaktadır.

Orkide Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Orkide dolaylı ışığı tercih eder, fakat doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır. İdeal olanı, bir pencerenin önünde veya iyi aydınlatılmış ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir alanda olacaktır.

Orkide Bakımı Nasıl Yapılmalı

Orkideler aşırı sulamayı sevmezler. Kök çürüklüğünü önlemek için sulamadan önce toprağın tamamen kurumasını bekleyin. Haftada bir kez hafif sulama genellikle yeterlidir. Sulama suyu ise oda sıcaklığında olmalıdır.

Orkideler sıcak ve nemli ortamları severler. Bu nedenle iç mekanlarda, özellikle kuru iklimlerde ve kış aylarında bitkinin çevresine nemlendirici kullanabilir veya kaseler dolusu su yerleştirebilirsiniz.

Orkideler genellikle orta dereceli sıcaklıkları tercih eder. Gündüz sıcaklıkları tipik olarak 20-30°C arasında, gece sıcaklıkları da 15-20°C arası olmalıdır. Ayrıca ani sıcaklık değişikliklerinden kaçının. Orkideler, özel orkide toprağında veya nefes alabilen, hafif ve iyi drenajlı parlak malzemelerin karışımında yetiştirilmelidir. Köklerin nefes almasını sağlamak için drenaj delikleri ve havalandırması olan saksı tercih edilir.

Orkide Bakımı Nasıl Yapılmalı

Orkideler, büyüme mevsimi boyunca (genellikle ilkbahar ve yaz) periyodik bir şekilde az miktarda orkide gübresiyle beslenmelidir. Ancak gübreleme sıklığını ve miktarını lütfen paketin üzerindeki talimatlara göre ayarlayınız. Bitkinin enerjisinden yeni çiçek oluşumunda yararlanmak için, çiçeklenmeyi bitiren çiçek saplarının zamanında kesilmesi gerekir. Eski veya hasarlı yapraklar da düzenli bir şekilde çıkarılmalıdır.