O ilde yaşayanlara müjdeli haber geldi! 10 gün sonra ücretsiz olacak

İstanbul'da insanlar yaklaşan Kurban Bayramı'ndan önce toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı araştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tatil döneminde alınacak tedbirlere ilişkin önemli bir açıklama yayınladı.

O ilde yaşayanlara müjdeli haber geldi! 10 gün sonra ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan duyuruda 16-19 Haziran tarihleri ​​arasında kutlanacak Kurban Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olacağını bildirildi. Bu süre zarfında şehir genelinde görev yapan ekipler, haftanın 7 günü 24 saat vatandaşlara hizmet verecek, sakinlerin rahat ve güvenli bir tatil geçirmesi için çeşitli önlemler alınacak.

İstanbulkart Sahiplerine Ücretsiz

İBB'ye göre Bireysel İstanbul Kart sahipleri, tatilleri boyunca İBB'deki tüm toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. Bu uygulama İstanbulluların tatillerinde daha rahat ve aynı zamanda da ekonomik seyahat etmelerine olanak sağlıyor.

Ek Seferler Yoğun Trafiği Rahatlatacak!

İstanbul Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz

Tatil döneminde ihtiyaca göre İETT, Metro İstanbul ile Şehir Hatları ek seferler düzenleyecek. Bu ek seferlerle yolcu sıkışıklığının hafifletilmesi ve vatandaşların beklemeden seyahat edebilmesi amaçlanıyor. Ayrıca tatiliniz boyunca kesintisiz hizmet veren İBB Deniz Taksi, deniz ulaşımını tercih edenlere kolaylık sağlıyor.

Bayramda Toplu Taşıma Kolaylığı

İstanbullular için sağlanan ücretsiz toplu taşıma hizmetinin Kurban Bayramını daha konforlu ve sorunsuz hale getireceği söyleniyor. İBB tarafından alınan tedbir ve düzenlemeler nedeniyle İstanbul'da tatil ziyaretleri, alışveriş ve diğer etkinliklerde toplu taşımaya öncelik verilerek vatandaşların konforlu bir tatil geçirmesi sağlanıyor.