Misafirlerinizin aklını alacak çikolatalı cevizli kurabiye tarifi!

Hem lezzetli hem de kıyır kıyır çikolatalı cevizli kurabiyeler yapmak için bu tarif tam size göre! Misafirlerinizi şaşırtacak bu kolay tarifle kurabiyeleriniz 10 dakikada hazır. Afiyet olsun!

Misafirlerinizin aklını alacak çikolatalı cevizli kurabiye tarifi!

Hem lezzet dolu hem de kıyır kıyır bir kurabiye yapmak istiyorsanız; bu tarif tam size göre! Lezzetine doyamayacağınız çikolatalı cevizli kurabiyeyle parmaklarınızı yemeye hazır olun. 10 dakikada hazır olacak kurabiye tarifiyle misafirleriniz çatlayacak! İşte çikolatalı cevizli kurabiye tarifinin detayları…

Çikolatalı Cevizli Kurabiye tarifi malzemeleri

Çikolatalı cevizli kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilin, 125 gram tereyağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı parça çikolata ve 1 su bardağı ceviz.

Misafirlerinizin aklını alacak çikolatalı cevizli kurabiye tarifi!

Çikolatalı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?

İlk olarak, 2 su bardağı unu ve 1 çay kaşığı karbonatı bir kasede iyice karıştırın. Daha sonra, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve 1 çay bardağı pudra şekerini bir karıştırma kabında bir süre çırpın. Karışıma 1 yumurta kırın ve 1 paket vanilini ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından, ayrı kasedeki un ve karbonat karışımını ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırarak yoğurun. Karışıma 1 su bardağı doğranmış çikolata veya hazır parça çikolata ekleyin. Yaklaşık 1 su bardağı iri kıyılmış cevizi de ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri çay veya süt ile servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.