Misafire 5 dakikada sultan sarması yapın! Enfes tadıyla herkes çok beğenecek

Gün sofralarınıza yakışacak bir tatlı tarifi geldi! Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak! Detaylar haberimizde.

Misafire 5 dakikada sultan sarması yapın! Enfes tadıyla herkes çok beğenecek

Sultan sarmasının tarifini merak ediyorum diyorsanız bu haber sizin için. En pratik tatlılardan biri olan sultan sarması tarifi, kısa sürede hazırlanıp servis edilebilir. Peki Sultan Sarma nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

SULTAN SARMASI TARİFİ

Sultan sarma tatlısı, kakaolu muhallebi ve hindistan cevizinin harika birleşimiyle yapılıyor. Fıstık ya da cevizle süslenebilen bu tatlı, misafir sofralarına da çok yakışıyor. Detaylara dikkat ettiğiniz sürece hazırlanması oldukça kolaydır.

Malzemeler

Bir su bardağı toz şeker

Bir buçuk su bardağı un

Üç yemek kaşığı kakao

Bir litre süt

Bir yemek kaşığı tereyağ

Sultan Sarması Tarifi

Bir paket vanilin

Bir buçuk su bardağı Hindistan cevizi

İki paket kremşanti (toz halinde satılan şantiye bir çay bardağı süt)

Unu, toz şekeri ve kakaoyu bir tencerede karıştırın, ardından sütü yavaş yavaş ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. Muhallebi koyulaşıp köpürmeye başlayınca tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Kıvam alan ve pişen muhallebiyi ocaktan almadan önce vanilya da ilave ederek karıştırıp ocaktan alın. Hindistan cevizini bir fırın tepsisine yayın. Muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine düzgün bir şekilde dökün. Bir gün buzdolabında dinlendirin. Bir gün beklettiğimiz muhallebiyi 8 adet dikdörtgen parçaya kesip kremayı her tarafına sürelim. Bir spatula kullanarak dikdörtgen parçaları yavaşça yuvarlayın. Dilerseniz üzerine antep fıstığı veya ceviz serpip afiyetle yiyin. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.