Mercimekli peynir mi olur demeyin! Enfes lezzetiyle vegan peyniri 3 günde hazır

Peynir yapmak için gerekli olan malzemelere keçi sütü ya da inek sütü kullanılmaktadır. Kulağa çok ilginç gelecek bir tarif ortaya çıktı. Bu tarifte mercimekten peynir yapmanın mümkün olacağı söyleniyor. Mercimek peynirinin lezzeti tadanları şaşırttı. Detaylar burada..

Mercimekli peynir mi olur demeyin! Enfes lezzetiyle vegan peyniri 3 günde hazır

Mercimek peyniri, sütten yapılan peynire göre daha düşük bir yağ içeriğine sahiptir. Ayrıca, lif ve protein bakımından zengin bir alternatif besin olan mercimek peyniri, vejetaryenlerin vazgeçilmezidir ve sağlık açısından da oldukça faydalıdır.

Herkesin bildiği gibi peynir üretimi inek sütünden yapılmaktadır. Ancak günümüzde peynir almak için pek çok farklı alternatifle karşılaşıyoruz. Bunlardan birisi de mercimek peyniridir. Deneyenler bu peynirin gerçekte mercimekten yapıldığına inanamadılar. Bu peynir türü vejetaryenler veya laktoz intoleransı olanlar için sağlıklı bir seçimdir. Sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmek isteyenlerin denemesi gereken bir yemek olan mercimek peyniri, yüksek protein ve lif içeriğiyle ünlüdür. Ayrıca hazırlık aşaması da çok zor değil.

Mercimek Peyniri Tarifi

Malzemeler:

Mercimek Peyniri Tarifi

- 1 su bardağı mercimek

- 4 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Öncelikle mercimeği ve üzerini geçecek kadar suyu bir kaseye ekleyin. Bu karışımı yaklaşık olarak 24 saat kadar bekletmelisiniz. Daha sonra süzüp bol su ile durulayın. Mercimeği, suyu ve tuzu blendera ekleyip karıştırın. Daha sonra tavaya zeytinyağını sürün.

Yağlanmış tavaya karıştırdığınız mercimekleri ekleyip kaynatın. Su buharlaşana ve karışım koyulaşana kadar pişirmeyi sürdürün. Daha sonra başka bir kaba boşaltıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1 gün gibi bir süre bekletin.

Sert mercimek peyniri hazır olacak. Kahvaltıda veya onun yerine tüketebileceğiniz sağlıklı peynirler hazır. Keserek servis edebilirsiniz.