Konya’da 80 yıllık yasak bozuluyor! Fabrika kurulacak

Türkiye'de kenevir üretimine izin çıktı. Çumra'da 750 bin dekar alanda ekim gerçekleşti. Samsun'dan getirilen kenevirin faydaları saymakla bitmiyor. İşlenmek üzere Samsun'a gönderilecek.

Konya’da 80 yıllık yasak bozuluyor! Fabrika kurulacak

Türkiye'de uzun yıllardır yasaklı olan kenevir üretimi için sonunda bir dönüm noktası yaşandı ve bakanlıktan izin çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kenevir üretimine yeniden başlayacağını duyurdu. Tarlalara traktörler girdi ve 20 dekarlık alanda kenevir ekimi gerçekleştirildi. Kenevir üretimiyle birlikte ülke ekonomisinin tekrardan hareketlendirilmesi hedefleniyor.

Konya’da 80 yıllık yasak bozuluyor! Fabrika kurulacak

Çumra ilçesine akın ediliyor

Çumra ilçesinde kenevir ekimi yapılacağı duyulunca insanlar hemen tarlaya akın etti. Özel bir düzenekle traktör arkasına bağlanan kenevir tohumları 4 cm derinliğe enjekte edilerek ekildi. Herkes, tohumların toprakla buluşup buluşmadığını dikkatle kontrol etti.

Çumra’ya 750 bin dekarlık alana kenevir ekilecek

Bu sezon, Çumra'da toplamda 750 bin dekarlık bir alana kenevir bitkisi ekilecek. Samsun'un Vezirköprü ilçesinden getirilen 3 farklı kenevir çeşidinin sapları Eylül ayında, tohumları ise Kasım ayında hasat edilecek. Kenevir bitkisinin tekstil sektöründen ilaç sanayisine kadar birçok alanda kullanılan faydaları saymakla bitmiyor. Bu yıl hasat edilen kenevirler, işlenmek üzere Samsun'a gönderilecek. Gelecek yıl ise Çumra ilçesinde belirlenen bölgelere kenevir fabrikalarının kurulması hedefleniyor.