Kahvaltıların yıldızı zeytini bu yöntemle yapın! Tadına doyamayacaksınız

Uzun süreli saklama için bu kolay ipuçlarını takip ederek lezzetli zeytinlere sahip olabilirsiniz.

Kahvaltıların yıldızı zeytini bu yöntemle yapın! Tadına doyamayacaksınız

Zeytinleri uzun süre saklamanın kolay yollarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Zeytinlerinizin küflenmesinden veya küçülmesinden endişeleniyorsanız bu yazı tam sizin için.. Zeytinlerinizi taze, lezzetli ve uzun ömürlü tutmak için bazı ipuçlarını bir araya getirdik.

Zeytinleri nasıl saklamalıyım?

Zeytinlerin bozulmaması için ağzı kapalı, sağlıklı ambalajlarda saklanması gerekmektedir. Günlük tüketim için ihtiyacınız olan miktarı alıp geri kalanını aynı şekilde saklamalısınız. Ancak bozulmaması için zeytinlerin yağlı ve kuru olmamasına dikkat edin. Gelin zeytinleri nasıl muhafaza edeceğimize adım adım bakalım;

Zeytin buzdolabında saklanabilir mi?

Kahvaltıların yıldızı zeytini bu yöntemle yapın

Zeytinleri bozulmadan, yumuşamadan uzun süre muhafaza etmenin bir diğer yolu da buzdolabında saklamaktır. İki tür zeytin vardır: siyah ve yeşil. Siyah zeytin yeşil zeytine göre daha hassastır. Bunu yapmak daha hızlı bozulmasına neden olur ve tadı değişebilir.

* Öncelikle siyah zeytinlerinizi bir kavanoza veya sağlıklı plastik bir kaba koyun.

* Siyah zeytinin kuru bırakılmaması çok önemlidir. Bunu önlemek adına bir miktar kaya tuzunu ve zeytinyağını ekleyerek raf ömrünü uzatabilirsiniz.

* Aynı zamanda her gün ihtiyacınız olan miktarda zeytin alıp geri kalanını hava geçirmez kaplarda saklamanız da önemlidir.

* Yeşil zeytinde durum farklıdır. Yeşil zeytin tuzlu suda ıslatılması gereken zeytinlerdir.

* Bu nedenle kavanozu marketten veya pazardan aldığınız veya kendiniz hazırladığınız zeytinlerle doldurun. Üzerini kaplayacak kadar tuzlu su ekleyin.