İstanbullulara müjde! 24 saatliğine ücretsiz oldu!

30 Ağustos Zafer Bayramı'na sadece dört gün kaldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olmasından dolayı toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

İstanbullulara müjde! 24 saatliğine ücretsiz oldu!

Her bayram olduğu gibi bu yıl da kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı araştırılıyor. "30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi?" sorusunun cevabı aranırken 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda metro, metrobüs, Marmaray, vapur, tramvay ve otobüslerin ücretsiz kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor.

İBB'nin İstanbul'da toplu ulaşıma ilişkin açıklama yaptığı dikkat çekti. Açıklamaya göre; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz sağlanacak.

İstanbullulara müjde! 24 saatliğine ücretsiz oldu!

İBB'den yapılan açıklamada, 30 Ağustos'tan itibaren İstanbul Kart'ta ücret konsolidasyonuna dahil olan otobüs, metrobüs, tramvay, metro, vapur gibi toplu taşıma araçlarının 24 saat süreli ücretsiz hizmet vereceği açıklandı.

Açıklamada, Bireysel İstanbul Kart sahiplerinin ücretsiz seyahat imkanından faydalanabileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre bu uygulama, İstanbul Meclisi'nin resmi tatiller, ulusal ve dini bayramlarda İstanbulluların toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmalarına izin verme kararının ardından 2019 yılından bu yana devam ediyor.