Belgesini getirene 5.100 TL yardım! Eylül ayında hesapta!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kronik rahatsızlığı olan kişilere yönelik maddi destek programı başlatıldı.Bu yeni uygulamayla birlikte tüberküloz, SSPE gibi kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, sağlık raporu ibraz ederek aylık 5.100 TL destek alabilecek. Bakanlık bu destekle hastaların maddi sıkıntılarının hafifletilmesini hedefliyor.

Belgesini getirene 5.100 TL yardım! Eylül ayında hesapta!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu mali yardım programı, gelir sınırlaması olmaksızın çalışmaktadır. Kronik rahatsızlıkları olan kişiler Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek sağlık durumlarını belgelendirerek yardım alabilirler. Başvuru sırasında hastanın sağlık durumunun detaylı inceleneceği ve desteğin gerekli olup olmadığına karar verileceği bildirildi.

Belgesini getirene 5.100 TL yardım! Eylül ayında hesapta!

Başvuru süreci nasıl işliyor?

Başvuru süreci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili biriminde yürütülmektedir. Yardım almak isteyenlerin sağlık durumlarını bildirmeleri gerekmektedir.

Sunulan raporlar incelenecek ve finansmana onay verilmesi halinde başvuru sahipleri bu mali destekten düzenli olarak yararlanabilecek.

Aile Bakanlığı'nın açıkladığı destek paketi kapsamında başvuru detaylarında ayrıcas belgesini sunanlara 5.100 liraya kadar nakit para verileceği de belirtiliyor.